Vandaag is donderdag 30 november  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 30 september    Evangelie van 2023-09-30
(Sint Hiëronimus)
begintijd09:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelGezinsdag met Thérèse
beschrijving

Alle ouders verlangen om een mooi en gelukkig gezin op te bouwen. Kleine zorgen horen daarbij, dat spreekt vanzelf. Een moeilijkere vraag is echter: Hoe kan Christus de rots zijn waarop we bouwen terwijl er zoveel andere dingen op ons afkomen? Hoe kunnen we onze kinderen helpen fijne mensen te worden? Hoe kunnen wij hen helpen om te groeien in een persoonlijke relatie met Jezus? Hoe geven we in het dagdagelijkse leven plaats aan wederzijds respect, tederheid en spiritualiteit in ons gezin en in onze relatie als koppel?

Rond deze vragen willen we samenkomen in werkgroepen, gebedsmomenten en informele ontmoetingen. We laten ons hierbij leiden door Thérèse van Lisieux. Gestorven op 24 jaar, leerde zij Jezus vooral kennen in het gewone gezinsleven. Zij ervaarde dat ‘Jezus die zich kwetsbaar opstelde en geleden heeft voor mijn liefde’, -zoals zij het zelf verwoordt- Diegene is Hij die haar ook sterk en moedig maakte.

Gesterkt door de liefde in haar familie gedurende haar kindertijd, zal zij zelf diegene worden die eerst haar naasten oproept tot heiligheid. Later inspireert ze duizenden mensen wereldwijd.

Laten wij haar ontmoeten!

Wanneer?

  • Zaterdag 30 september van 9.00 tot 17.00 uur

Waar?

  • Onthaal: Heilig Hart College - ingang: Landsroemlaan 100 avenue des Gloires Nationales.
  • Voor de kinderen is er in de voormiddag een aangepast programma volgens leeftijd.
  • Volwassenen volgen een eigen programma ‘Het gezin van Theresia’.
  • In de namiddag gaan allen samen naar de Basiliek.

Voor wie?

  • Voor alle gezinnen en koppels met of zonder kinderen. De activiteiten in de namiddag zijn gericht op kinderen van 6-12 jaar.

Praktische informatie

  • Graag inschrijven vóór 15 september 2023 via het formulier op de website of via therese.couplesetfamilles@gmail.com
  • Elk gezin zorgt voor zijn eigen picknick!
  • Bijdrage in de onkosten: elke bijdrage is welkom op de rekening BE10 0015 0197 7504 met vermelding ‘voor Theresia van Lisieux’

info

therese.couplesetfamilles@gmail.com
www.therese2023.be/welkom/programma/30-september-gezinsdag-met-therese

locatieHeilig Hart College, ingang: Landsroemlaan 100 avenue des Gloires Nationales
plaatsBrussel (België)
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl