Vandaag is zondag 25 februari  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerzaterdag 28 oktober 2023    Evangelie van 2023-10-28
begintijd15:30 uur
eindtijd19:30 uur
 titelLezing - Dit is mijn lichaam
beschrijving

Gezond leven, goed voor je lichaam zorgen met sport en voeding – dit horen we dagelijks in de media. We moedigen elkaar ook aan, vaak zonder het te beseffen, en creëren daarbij zelfs ideaalbeelden.

Ondertussen is het fysieke onderscheid tussen man en vrouw niet meer vanzelfsprekend, kunnen we op onze eigen manier omgaan met ons lichaam en zijn we seksueel volledig vrij.

  • Maar zijn we echt vrij?
  • Hoe kunnen we denken over ons lichaam?
  • Hebben of zijn we een lichaam?
  • En hoe vrij zijn we om erover te beschikken?

Bernard De Cock OP werpt tijdens de lezing een nieuw licht op hoe we naar ons lichaam kunnen kijken en erover kunnen spreken. Hij put daarbij uit filosofische, antropologische en theologische bronnen. Niet om te moraliseren, maar om een ander perspectief aan te reiken.

Broeder Bernard de Cock is dominicaan, was studentenpastor in Gent en geeft geregeld lezingen op het snijvlak van geloof en samenleving.

Kom samen luisteren, praten, bidden en eten!

info

info@kloostertuinrotterdam.nl
www.kloostertuinrotterdam.nl

locatieDominicuskerk Het Steiger, 1e Nieuwstraathof 2
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl