Vandaag is donderdag 1 juni  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bartholomeus- en Barnabasparochie
(Samen ter Weghe)

Bartholomeus- en Barnabasparochie

H. Bartholomeusparochie
Wal 61
2871 BC Schoonhoven
(0182) 382 455
info@bartholomeusparochie.nl
www.bartholomeusparochie.nl

St. Barnabasparochie
Grote Haven 10
2851 BM Haastrecht
0182-501339
info@barnabasparochie.nl
www.barnabasparochie.nl

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 27 november 2010    Evangelie van 2010-11-27
begintijd10:00 uur
eindtijd15:30 uur
 titelBidden voor het ongeboren leven
beschrijving

Het ongeboren leven is nog zo klein en zwak en verdient daarom een grotere bescherming.

Het is niet altijd vanzelfsprekend om het ongeboren leven ook daadwerkelijk geboren te laten worden. Het afbreken van een zwangerschap komt dan ook in onze samenleving veelvuldig voor. Als men de aantallen hoort, van 30.00 per jaar, dan kan men daar van schrikken. Het verstaan van de waardigheid van het menselijk leven, in welke fase van zijn ontwikkeling ook, wordt bedreigd. Daarom heeft paus Benedictus de mensen uitgenodigd om daags voordat de advent begint, op zaterdag 27 november, te bidden voor ieder ontwakend leven, dat toch geroepen is om te leven. Juist door ons gebed hopen we op een openheid in de harten van de mensen. Als kerk willen wij een gemeenschappelijk getuigenis geven voor een cultuur van leven en echte liefde.

De parochie St. Barnabas doet mee aan dit initiatief van de paus. De kerk van Haastrecht (Grote Haven 10) zal van 10.00 uur ’s morgens tot 15.30 uur open zijn. We beginnen om 10 uur met een morgenwijding en wij bidden daarna tot Maria, de moeder van alle levenden. Om 12 uur is er een middaggebed met wederom rozen­krans en om 15.00 uur bidden wij de rozenkrans van de Godde­lijke Barmhartigheid.

Bidt u mee? De kerk is open en nodigt uit voor gebed, individueel of samen.

info

Monique Stouthart
(0182) 357374
mstouthart@kerkmail.nl
www.barnabasparochie.nl/index.php?p=moeders

organisatieBartholomeus- en Barnabasparochie
locatieGrote Haven 10
plaatsHaastrecht (Zuid-Holland)
postcode28
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl