Vandaag is vrijdag 19 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 12 februari 2012    Evangelie van 2012-02-12
begintijd10:00 uur
 titelHuwelijkszondag Petrusparochie Oisterwijk
beschrijving

Voor het eerst wordt in de Petruskerk in Oisterwijk een huwelijkszondag gehouden. Op zondag 12 februari zijn echtparen en hun kinderen welkom in de kerk en in het Parochiecentrum. Doel van de dag: een gelegenheid voor gehuwden om eens extra aandacht te geven aan hun huwelijk.

Deze huwelijkszondag wordt georganiseerd door diverse echtparen uit verschillende parochies uit Oisterwijk e.o.  in het kader van de Marriage Week. Deze ‘week’ wordt elk jaar rondom Valentijnsdag georganiseerd. Het is een landelijk en internationaal initiatief waarmee alle schijnwerpers op het huwelijk worden gezet. Het leven is vaak zo vol en druk, dat de tijd voor elkaar er al snel bij inschiet. En dat terwijl het huwelijk zo kostbaar is voor ieders geluk. Het is goed voor elkaar, voor de kinderen, voor de gezondheid, de samenleving, de economie en.. de Kerk. . Vorig jaar is de huwelijkszondag eerder georganiseerd in parochies in Tilburg (64 echtparen en kinderen) en in Uden (76 echtparen en kinderen). Dat waren meer deelnemers dan verwacht.

Ontspannen dag
De huwelijkszondag begint om zondag 12 februari om 10.00 uur met de gezinsviering in de Petruskerk. Er is een feestelijke lunch voor de echtparen (kinderen eten apart) en een workshop met als thema: ‘Liefde is actie’. Voor kinderen en tieners is er een gezellige doe-middag georganiseerd. De dag wordt afgesloten in de kerk met de hernieuwing van de trouwbelofte. Om 15.15 uur wordt er afgesloten met een Brabants borreltje.

Aanmelden
Deelname is gratis. Er zal aan het eind van de dag een collectebus klaarstaan om eventueel een vrijwillige gift in te doen. Aanmelden is wel belangrijk, zodat we weten op hoeveel deelnemers (inclusief kinderen) we kunnen rekenen. Een mailtje naar: diaken.dommeck@petruskerkoisterwijk.nl is voldoende. Graag ook even de leeftijd van de kinderen vermelden.

info

diaken.dommeck@petruskerkoisterwijk.nl
www.petruskerkoisterwijk.nl

locatiePetrusparochie, Kerkplein 1
plaatsOisterwijk (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl