Vandaag is donderdag 6 oktober  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 23 september 2012    Evangelie van 2012-09-23
(Heilige Linus)
begintijd16:00 uur
 titelFeest van de Gezinnen met mgr. Léonard
beschrijving

Op zondag 23 september eerstkomend, zal er in Scherpenheuvel een vicariale dag worden georganiseerd die in het teken staat van het huwelijk en gezin. Dit initiatief, dat nu voor de tweede keer plaatsvindt, gaat uit van onze aartsbisschop Mgr. André-Jozef Léonard.

Het is de bedoeling een positieve aanmoediging te geven aan alle gehuwden, die - ondanks de moeilijkheden van het leven - de trouw van hun huwelijksbelofte willen naleven. In de maatschappij en de tijdsgeest waarin we vandaag leven, betekent deze trouw aan het gegeven ja-woord vaak dat de huwelijksboot lijnrecht tegen een forse wind moet invaren, en van sommige opvarenden soms ware heldenmoed vereist.

Concreet betekent dit dat er door Mgr. Léonard een Eucharistie-viering zal worden opgedragen waarin de huwelijksbeloften kunnen worden hernieuwd. Ook zullen alle kinderen, ook zij die nog geboren moeten worden, worden gezegend.

Met medewerking van

  • Familyland
  • Vrienden van Barmhartigheid
  • Emmanuel-Vlaanderen

Programma

  • Aanvang 16.00 uur
  • H. Mis opgedragen door Mgr. Léonard met hernieuwing van huwelijksbeloften en kinderzegen.

  • Picknick kan meegebracht worden of men kan ter plaatse broodjes en drank bekomen aan democratische prijzen.

  • Tijdens de picknick kan kennis gemaakt worden met ondersteunende projecten.

  • Priesters zijn van harte welkom om te concelebreren. Gelieve hiervoor te bellen op 0483/46.47.36 of een mail te sturen naar info@feestvandegezinnen.be .

info

0483 / 46 47 36
info@feestvandegezinnen.be
www.feestvandegezinnen.be

locatieMariahal
plaatsScherpenheuvel (België)
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl