Vandaag is dinsdag 7 februari  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Kinderen bidden voor Kinderen
(KBVK)

Kinderen bidden voor Kinderen

Website E-mail

Programma’s en materialen om kinderen te leren bidden voor kinderen die ziek zijn of die om andere reden gebed extra nodig hebben. Vaak in combinatie met kinderactiviteiten met kaarten maken voor deze kinderen.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 12 mei 2013    Evangelie van 2013-05-12
(Moederdag / Sint Pancratius)
 titelMoederdagactie voor Maria
beschrijving

Zondag 12 mei 2013 is het weer Moederdag. Veel kinderen maken dan een mooie tekening voor hun mama. Grotere kinderen kopen een klein cadeautje of een bosje bloemen.

Maria is ook Moeder. Moeder van Jezus en Moeder in de hemel van alle mensen. Zij bidt steeds voor al haar kinderen op aarde. Daarom willen we haar op Moederdag bedanken met een Moederdag voor Maria.

Hoe kun je meedoen aan de Moederdagactie voor Maria?

Je kunt bloemen gaan neerzetten in een Mariakapel, maar wist je dat elk Wees Gegroet Maria voor haar is als een mooie roos? Maria is daar heel blij mee! Geef jij ook zo’n roos aan Maria op Moederdag?

Bid dan op deze zondag 12 mei een Weesgegroet voor Maria om haar blij te maken. Samen met je broertje(s), zusje(s), papa en mama en misschien wel opa of oma, wordt dat al een klein boeketje. Met nog veel meer kinderen van Maria samen wordt het echt een reuze boeket! Daarom is het leuk als je laat weten dat je meedoet.

Mail naar kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com met hoeveel personen jullie het Weesgegroet bidden en in welke plaats jullie wonen.

Samen een grote rozenkrans
Dan laten we op deze website zien dat al deze gebedjes samen een grote rozenkrans in Nederland vormen.
Wat een prachtige krans van rozen gaat dat worden!

Wist je dat 13 mei een speciale Mariadag is?

Op deze dag bijna 100 jaar geleden kwam Maria vanuit de hemel naar 3 kinderen (ze waren 7, 8 en 10 jaar) in het dorp Fatima in Portugal. Dat was natuurlijk heel bijzonder! Maria vroeg deze kinderen om elke dag te bidden. Het liefst het rozenkransgebed, omdat dit het sterkste gebed is.

Speciaal voor moeders (en oma’s)
Kinderen bidden voor kinderen wenst u voor 12 mei een fijne Moederdag. We hopen dat u door uw kinderen ‘in de bloemetjes’ gezet zult worden. En we hopen dat u op deze dag voor uw kinderen zult willen bidden. Een Weesgegroet, of wellicht een tientje van de rozenkrans, ter ere van onze Moeder Maria en voor de bescherming van uw kind(eren). Maria is de Moeder van Jezus en de allergrootste heilige en daarom onze beste voorspreekster. Zij brengt onze gebeden bij God. Vaders en opa’s mogen natuurlijk aansluiten!

Vorig jaar
Lees hier het verslag van vorig jaar:
www.rkactiviteiten.nl/kinderenbiddenvoorkinderen/?p=activiteiten#cbvc

info

Organisatie
Marjolein Heijs
(073) 52 11 956

kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com
www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl

organisatieKinderen bidden voor Kinderen
locatiethuis
plaatsNederland
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl