Vandaag is dinsdag 18 juni  

categorie categorie Reis
reis
VNB

VNB

Website E-mail

VNB is al in 1883, als eerste Nederlandse bedevaart­organisatie, gestart met het organiseren van bedevaarten en kan dus bogen op een ruime ervaring.

VNB is officieel erkend door de Nederlandse bisschoppen­conferentie.

Tel. algemeen (073) 681 81 11
Fax (073) 681 81 10

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 15 t/m dinsdag 29 januari    Evangelie van 2019-01-15
 titelWJD-reis Panama 2019
beschrijving

De Wereldjongerendagen (WJD) zijn het grootste jongerenevenement ter wereld. Honderdduizenden jongeren uit de hele wereld komen samen om het katholieke geloof te vieren. WJD betekent dan ook: vrienden maken, culturen leren kennen, feest vieren, samen de Eucharistie beleven, grenzen verleggen en vooral heel veel gezelligheid. Het belooft een ervaring te worden om nooit te vergeten. Dus wees erbij in januari 2019!

Paus Franciscus nodigt ons uit
Paus Franciscus noemt Maria een voorbeeld voor jongeren. Hij nodigt je uit om zich het verleden te herinneren, moed te hebben in het heden en hoop voor de toekomst. Daarom koos hij voor de Wereldjongerendagen (WJD) het thema: Zie de dienstmaagd des Heren: mij geschiede naar uw woord. Die hoop. die moed. dat voorbeeld willen wij ontdekken: Discover your identity.

Discover
De wereld en Panama ontdekken... Maar ook ontdekken wie je bent, waar je staat in de wereld, wat jouw bijdrage kan zijn aan een betere wereld. Wie ben jij op je werk, op de plek waar je studeert? Wat betekent het om katholiek te zijn, hoe belangrijk is de katholiek identiteit in deze snelle wereld? Met elkaar gaan we op zoek naar antwoorden op deze vragen.

Panama
Paus Franciscus heeft Panama gekozen voor de WJD 2019. Een tropisch land, via het Panamakanaal de link tussen de Atlantische Oceaan en de Grote Oceaan. Een land bijna twee keer zo groot als Nederland. met slechts 3½ miljoen inwoners. Met een prachtige natuur en een prettig klimaat: de WJD worden georganiseerd in de Panamese zomer, de droge periode in januari. Ruim 80% van de inwoners is katholiek. Panama: een land met bijzonder gastvrije mensen, trots om de WJD te organiseren.

Days in the Diocese
Op 250 km van Panama-Stad ligt het prachtige bisdom Santiago de Veraguas. Tijdens de ‘Days in the Diocese’ maken we hier kennis mee. We mogen de gastvrijheid van Panama ervaren en verblijven in gastgezinnen. Een onvergetelijke beleving op een plek waar natuur, cultuur, geschiedenis en geloof elkaar ontmoeten.

De WJD in Panama-Stad
Van 22 t/m 27 januari is de WJD in Panama stad. Drie ochtenden is er een Nederlands programma. In de middagen en avonden: jongerenfestival met muziek, theater, discussie en nog veel meer. Hoogtepunten zijn de verwelkoming van de paus, de kruisweg, de avondwake onder de sterrenhemel van Panama, en de indrukwekkende slotviering met paus Franciscus en honderdduizenden jongeren.

Voor wie?
Iedereen van 18 t/m 30 jaar is welkom. De WJD is een katholiek evenement, maar jongeren van alle geloofsovertuigingen zijn van harte welkom. Ben je geïnspireerd door geloof. wil je andere culturen ontmoeten, ga je graag uitdagingen aan, wil je grenzen verleggen, de wereld ontdekken? Dan is deze reis voor jou.

Reisdata
Vertrek uit Nederland 15 of 16 januari.
Days in the Diocese 17 t/m 21 januari.
WJD in Panama stad 22 t/m 27 januari.
Terugreis naar Nederland 28 of 29 januari.

Eén landelijke reis
De landelijke reis wordt georganiseerd door JongKatholiek en VNB en wordt aangeboden voor de vroegboekprijs van € 1.499 (tot eind januari 2018). Dit is een all-in prijs inclusief het standaard WJD-pakket en het vervoer. Voor specificaties en boeking: www.vnb.nl (reisnummer PA1901).

info

www.vnb.nl/pelgrimsreizen/reis_boeking?reizID=1223
www.jongkatholiek.nl

organisatieVNB
locatie
plaatsPanama
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl