Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
De Wandelmaat
(Wandelmaat)

De Wandelmaat

Website E-mail

Ontmoeting en verwondering,
thuis raken in de kloostersfeer,
gemoedelijk met elkaar oplopen,
soms in stilte,
ziedaar de ingrediënten van kloosterwandelreizen. Ons wandelen ademt de sfeer van een pelgrimswandeling.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 14 t/m zondag 16 september 2018    Evangelie van 2018-09-14
(Kruisverheffing)
begintijd13:00 uur
eindtijd14:30 uur
 titelKloosterwandeling
beschrijving

De Wandelmaat organiseert regelmatig wandeltochten.

‘Kapucijnen en leken trekken verder’

Vrijdag 14 t/m zondag 16 september 2018

In Velp onder de rook van Grave (N-B) staat het eeu­wen­oude Em­mausklooster van de paters kapucijnen. Nu wonen er kapu­cijnen en leken in één leefgemeenschap in opbouw, die leven en wer­ken van­uit de fran­ciscaanse spiritualiteit. Er zijn elke dag drie ge­beds­momenten waaraan we kunnen deelnemen. Het klooster is rijk aan schatten uit zijn ontstaansperiode. Dan hebben we het over de 17de eeuw. In de tuin en de directe om­geving van het gebouw zijn tal van plek­ken om je even terug te trekken.

Velp staat dit jaar voor het eerst op ons programma. Op vrijdag lopen we vanaf het busstation Grave naar het klooster. ’s Middags maken we nog een wandeling in de omgeving. Een rondleiding in en om het klooster vult een deel van de avond. Op zaterdag staan we stil bij de franciscaanse spiritualiteit en staat er voor de middag een flinke wandeling naar het naburige Keent, in de arm van de rivier de Maas, op het programma. Het mooie, deels onverharde pad gaat over dijken, door uiterwaarden en bosge­bied.

Om 19.00 uur is er een woord- en communiedienst samen met bewoners uit het dorp. Op zondag is er een stilte- en een ochtendwandeling, een korte viering en gaan we naar het middagmaal op huis aan.

info

www.dewandelmaat.nl/kloosterwandelingen/kapucijnen-en-leken-trekken-verder-velp-nieuw-0

organisatieDe Wandelmaat
locatieEmmausklooster, Basilius van Bruggelaan 4
plaatsVelp (Noord-Brabant)
postcode68
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl