Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
De Wandelmaat
(Wandelmaat)

De Wandelmaat

Website E-mail

Ontmoeting en verwondering,
thuis raken in de kloostersfeer,
gemoedelijk met elkaar oplopen,
soms in stilte,
ziedaar de ingrediënten van kloosterwandelreizen. Ons wandelen ademt de sfeer van een pelgrimswandeling.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 14 t/m zondag 16 september 2018    Evangelie van 2018-09-14
(Kruisverheffing)
begintijd10:15 uur
eindtijd16:15 uur
 titelKloosterwandeling
beschrijving

De Wandelmaat organiseert regelmatig wandeltochten.

‘Volksdevotie en gezondheidszorg in Twente’

Vrijdag 14 t/m zondag 16 september 2018

Op vrijdagmorgen ontmoeten wij elkaar om 10.15 uur voor het station van Oldenzaal. We beginnen met een korte wandeling naar museum De Pelgrim. In een tweetal armenhuisjes aan de Hofmeijerstraat vind je een unieke collectie voorwerpen, die het verhaal van de katholieke volksdevotie vertellen. Het is een met liefde opgezet klein museum, waar je door de initiatiefneemster koffie of thee aangeboden krijgt. Hier openen we onze kloosterwandeling. Uiterlijk half twaalf gaan we op pad.

We lopen naar Beuningen  waar we na enkele korte pauzes tegen half drie aankomen. De wandeling voert ons door een afwisselend en glooiend landschap met bos en akkers en langs kleine ‘bergjes’, zoals Tankenberg en Paasberg. In het café te Beuningen bieden we een kop soep aan, waarna we verder wandelen.

In het centrum van Denekamp brengen we een bezoek aan de oude Nicolaaskerk, waarna we nog drie kwartier dwars door het dorp naar Huize Elisabeth in Noord-Deurningen lopen. We zijn op tijd om de eucharistievering met vespers bij te wonen in de kloosterkerk.

Zaterdag maken we een mooie wandeling op een deel van het in 2016 geopende Hilligenpad. Het ‘Hilligenpad’ is een bezinningsroute door Twente met verhalen over geloof én landschap. Een nieuw, gemarkeerd wandelpad langs 50 plekken die te maken hebben met geloof, bijgeloof en spiritualiteit door de eeuwen heen, van prehistorische grafheuvels tot een hedendaagse bezinningstuin. Het wordt een mooie wandeling van ongeveer 15 kilometer. Op de heen en de terugreis van en naar het klooster hebben we een (mini)bus tot onze beschikking. ‘s Avonds hebben we een gesprek met een zuster over deze bijzondere Franciscaanse congregatie, die veel betekend heeft voor het katholieke leven en de gezondheidszorg in Twente. (En ook ver daarbuiten – Op zondagmorgen kunt u daar meer over te weten komen).

De zondagochtend staat in het teken van rust. Voor de liefhebbers is er een vroege stiltewandeling van half zeven tot half acht. Na het ontbijt kun je naar het ochtendgebed (lauden) en om 9.30 uur is er de viering van de mis met eucharistie. Ook kan nog de permanente expositie die is ondergebracht in het bezinningshuis worden bezocht. Aan het eind van de ochtend ronden we gezamenlijk ons verblijf in het klooster af. Direct na het warme middageten wandelen we terug richting Oldenzaal over het prachtige landgoed van Huize Singraven. Aan de weg van Denekamp naar Oldenzaal stappen we op de bus naar het station, waar we rond 16.00 uur aankomen en afscheid nemen van elkaar.

info

www.dewandelmaat.nl/kloosterwandelingen/volksdevotie-en-gezondheidszorg-in-twente-denekamp-0

organisatieDe Wandelmaat
locatieHuize Elisabeth, Zusters Franciscanessen, Gravenallee 30
plaatsDenekamp (Overijssel)
postcode75
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl