Vandaag is vrijdag 19 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
De Wandelmaat
(Wandelmaat)

De Wandelmaat

Website E-mail

Ontmoeting en verwondering,
thuis raken in de kloostersfeer,
gemoedelijk met elkaar oplopen,
soms in stilte,
ziedaar de ingrediënten van kloosterwandelreizen. Ons wandelen ademt de sfeer van een pelgrimswandeling.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 21 t/m zondag 23 september 2018    Evangelie van 2018-09-21
begintijd11:00 uur
eindtijd14:00 uur
 titelKloosterwandeling
beschrijving

De Wandelmaat organiseert regelmatig wandeltochten.

‘Religieuzen en leken samen op zoektocht’

Vrijdag 21 t/m zondag 23 september 2018

De Hooge Berkt is bij uitstek een plek om tot rust te komen. Dit is geen klooster, maar een oecumenische leefgemeenschap van een dertigtal mensen. In grote verscheidenheid proberen zij met hart en handen christelijke idealen te realiseren in het gewone leven met elkaar. De gemeenschap bestaat al lang. Ze is in de jaren zestig ontstaan uit het samengaan van religieuzen en leken die op zoek waren naar gelovig leven in hun dagelijkse bestaan. Bovendien wilden zij gastvrijheid bieden aan mensen die eveneens op zoek waren naar bezinning en verdieping. Het gemeenschappelijke leven speelt zich af rond een kapel, waar drie keer per dag een gebedsdienst is. Ook is er een gezamenlijke eetruimte. De woonhuizen liggen verspreid over het terrein.

We spreken van een wandelretraite, omdat er tijdens de wandelingen niet wordt gesproken. We lopen in stilte om de natuur op ons in te kunnen laten werken. Gelegenheid om met elkaar in gesprek te komen is er op andere momenten genoeg. De deelnemers kunnen natuurlijk ook de gebedsdiensten bijwonen. Na een eerste kennismaking en de lunch wandelen we maandagmiddag zo’n twee uur in een van de mooie natuurgebieden rond Bergeijk. Om 18.00 uur is het diner, met aansluitend een korte avonddienst in de kapel. ’s Avonds is er gelegenheid wat meer te horen over de Hooge Berkt en met enkele leden van de gemeenschap van gedachten te wisselen.

Op dinsdag maken we - afhankelijk van de omstandigheden - een lange wandeling vanuit Bergeijk, of gaan we naar de domeinen van de Achelse Kluis, het trappistenklooster op de grens met België. We zijn op tijd terug voor het diner en de gebedsdienst. ‘s Avonds is er tijd voor uitwisseling, ontmoeting, ontspanning en een glaasje. Op woensdagmorgen maken we na het ontbijt en de ochtenddienst een bos- en heidewandeling of lopen we langs beken, vijvers en akkers. Om 12.30 uur zijn we terug voor de meditatieve viering en na de lunch en een terugblik op deze dagen nemen we rond 14.00 uur afscheid van elkaar.

info

www.dewandelmaat.nl/kloosterwandelingen/religieuzen-en-leken-samen-op-zoektocht-bergeijk-0

organisatieDe Wandelmaat
locatieDe Hooge Berkt, Hooge Berkt 16
plaatsBergeijk (Noord-Brabant)
postcode55
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl