Vandaag is donderdag 27 juni  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
De Wandelmaat
(Wandelmaat)

De Wandelmaat

Website E-mail

Ontmoeting en verwondering,
thuis raken in de kloostersfeer,
gemoedelijk met elkaar oplopen,
soms in stilte,
ziedaar de ingrediënten van kloosterwandelreizen. Ons wandelen ademt de sfeer van een pelgrimswandeling.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 9 t/m vrijdag 12 oktober 2018    Evangelie van 2018-10-09
begintijd11:00 uur
eindtijd14:30 uur
 titelKloosterwandeling
beschrijving

De Wandelmaat organiseert regelmatig wandeltochten.

‘Meedraaien in het ritme van de cisterciënzer monniken’

Dinsdag 9 t/m vrijdag 12 oktober 2018

Tijdens deze kennismaking met het monastieke leven van de Trappisten proberen we zelf een paar dagen mee te draaien in het gebeds- en werkritme van deze monniken. Dat betekent van ongeveer 4.00 uur tot 21.00 uur. Wanneer de monnik werkt, wandelen wij. Voor de meesten onder ons zal dat even wennen zijn. Maar het maakt de dagen in het klooster tot een boeiend avontuur. Tussen de getijden (gebedsdiensten) door doen de monniken zwijgzaam hun werk. Wij zijn geen monniken of monialen, maar iedereen kan kijken of het lukt om in het klooster misschien wat zwijgzamer te zijn dan anders.

Op dinsdag ontmoeten gids en reisgenoten elkaar rond 11.00 uur in Abdij Lilbosch. Na de kennismaking wonen we het middaggebed bij en gebruiken we zwijgend de warme maaltijd. Hierna vindt de opening plaats, waarna we een omgevingswandeling maken. We zijn op tijd terug voor de vespers van 17.30 uur. Tijdens de aansluitende broodmaaltijd mag gesproken worden. ‘s Avonds is er een gesprek met broeder Johannes. De dag wordt afgesloten met de completen van 20.30 uur.

We starten de volgende dagen ‘s morgens vroeg rond half zes met een stiltewandeling. Na de metten (het nachtgebed van 4.30 uur) gaan we wandelen. In een stille wereld, met - als het mee zit - de sterren aan de hemel en bijgelicht door de maan. Het is een wandeling van ongeveer een uur. Deelname is uiteraard niet verplicht, maar het is wel een heel bijzondere ervaring. Tijdens ons verblijf hebben we op woensdagavond nog een gesprek met de abt, broeder Malachias. Op een van de dagen is er een korte rondleiding door het klooster. Bovendien biedt dit vierdaagse pogramma ruimte voor een wandeltocht naar Echt, waar eventueel het kleine Edith Steinmuseum in het klooster van de Karmelietessen bezocht kan worden.

Na de warme maaltijd sluiten we op vrijdagmiddag deze kloosterwandeling af en nemen we afscheid van elkaar.

info

www.dewandelmaat.nl/kloosterwandelingen/meedraaien-in-het-ritme-van-de-cistercienzer-monniken-pey-lilbosch

organisatieDe Wandelmaat
locatieAbdij Lilbosch, Pepinusbrug 6
plaatsEcht (Limburg)
postcode61
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl