Vandaag is donderdag 27 juni  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
De Wandelmaat
(Wandelmaat)

De Wandelmaat

Website E-mail

Ontmoeting en verwondering,
thuis raken in de kloostersfeer,
gemoedelijk met elkaar oplopen,
soms in stilte,
ziedaar de ingrediënten van kloosterwandelreizen. Ons wandelen ademt de sfeer van een pelgrimswandeling.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 19 t/m zondag 21 oktober 2018    Evangelie van 2018-10-19
begintijd10:30 uur
eindtijd15:30 uur
 titelKloosterwandeling
beschrijving

De Wandelmaat organiseert regelmatig wandeltochten.

‘Innerlijke rust bij de monialen’

Vrijdag 19 t/m zondag 21 oktober 2018

We ma­ken kennis met het leven van monialen (vrouwelijke monni­ken). Zij leven volgens de Regel van Sint Benedictus (480-547). Zelf zeggen zij daar­over: “Stilte en gebed vormen het hart van ons bestaan. Wij nodi­gen u van harte uit deze sti­l­te en dit gebed met ons te delen”.

De zusters kennen zeven gebedsmomenten en drie vaste tijdstippen voor de maaltijden. Belangrijk in het gebedsleven van de kloosterling is het zingen van de psalmen. De dagelijkse gebedsdiensten (getijden) zijn:

  • nachtwake (4.30 uur)
  • lauden en eucharistieviering (7.15 uur) 
  • terts (9.30 uur)
  • sext (12.15 uur) 
  • noon (14.15 uur) 
  • vespers (17.00 uur)
  • completen (19.30 uur)

In het klooster is het overwegend stil. Een goede plek om innerlijke rust te vinden. Voor de zusters is dat zeker belangrijk, want zij zoeken God in de stilte. Ook tijdens het ontbijt en de avondboterham wordt er niet gesproken. Op vrijdag ontmoeten we elkaar rond 15.30 uur in de abdij. Hier maken we kennis met elkaar en volgt een korte introductie. We volgen vanaf nu het ritme van het klooster: vespers, broodmaaltijd en completen. We wisselen nog kort ervaringen uit en vanaf ca. 21.30 uur zijn we allemaal op onze kamers.

Op zaterdag beginnen we met een stiltewandeling. De ochtend kan verder naar eigen inzicht worden ingevuld. Na de warme maaltijd bieden we een langere wandeling aan in de prachtige omgeving en een bijeenkomst om van gedachten te wisselen. Ook zondagochtend vroeg ervaren we de mooie, bosrijke omgeving in stilte. Na het ontbijt is opnieuw een wandeling mogelijk. Om 11 uur is de eucharistieviering. ‘s Middags, na het middagmaal, is er een gesprek met de gastenzuster. Na een korte afsluiting in de gebedsruimte nemen we afscheid van elkaar.

info

www.dewandelmaat.nl/kloosterwandelingen/innerlijke-rust-bij-de-monialen-oosterbeek-0

organisatieDe Wandelmaat
locatieAbdij Koningsoord, Johannahoeveweg 79
plaatsArnhem (Gelderland)
postcode68
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl