Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 22 september 2018    Evangelie van 2018-09-22
begintijd09:45 uur
eindtijd16:00 uur
 titelBesturencursus - studiedag 3
beschrijving

Ben jij actief in een Kerk­bestuur of Parochiële Caritas Instelling (PCI) en wil je je kennis en vaardigheden verbeteren? Of ben jij jong en nog niet bestuurlijk actief en zou jij het vak van pro­fes­sioneel besturen wel onder de knie willen krijgen? Daarvoor biedt het bisdom een besturen­cursus aan door middel van vier zaterdagen verspreid door het jaar.

Bovendien is het mogelijk om (d.m.v. een opdracht) aan het einde van de cursus een certificaat te behalen die wordt ondertekend door de Vrije Universiteit, het Bisdom en de KSBW. De Stichting KSBW neemt de kosten voor deze cursus geheel voor zijn rekening. Het kost jou dus niets.

Speciale uitnodiging aan bestuursleden - eerste cursusdag 24 maart
Net als het afgelopen jaar, is het ook mogelijk om aan losse studiedagen deel te nemen. In het bijzonder nodigen wij bestuursleden uit voor de eerste cursusdag op 24 maart.

Tijdens deze cursusdag krijg je (o.a.) een presentatie van monseigneur J. Hendriks en T. van der Steen algemeen econoom, met betrekking tot de visie en het beleid van het bisdom. Het is inmiddels ruim een jaar geleden dat de diocesane gespreksnotitie: “Kerk in een verander(en)de samenleving” is verschenen. Graag kijken we terug over het afgelopen jaar, maar ook vooruit naar het komende jaar.

Programma
De studiedagen duren van 10.30 tot 16.00 uur. De dag kan – desgewenst – begonnen worden met het bijwonen van een eucha­ris­tie­vie­ring om 9.45 uur in de kapel van het Juliana­klooster. Per dag komen minimaal twee inleiders aan bod vanuit een verschillend vakgebied. Je krijgt een lunch aangeboden en kan bij een drankje nog even napraten met ‘collega-bestuurders’.

Aanmeldingen voor de cursus kunnen tot 5 maart gestuurd worden aan secretariaat@bisdomhaarlem-amsterdam.nl . Aanmeldingen voor losse studiedagen dienen steeds uiterlijk twee weken voor de betreffende zaterdag ontvangen te zijn. Folders zijn op te vragen bij de heer Jerry Keuss: JKeuss@bisdomhaarlem-amsterdam.nl .

Details

data:
­
­
­
zaterdag 24 maart 2018 - eerste cursusdag
zaterdag 2 juni 2018
zaterdag 22 september 2018
zaterdag 24 november 2018
tijd:
­
­
09.45 uur - Eucha­ris­tie­vie­ring in de kapel
10.30 tot 16.00 uur - Studiedag
locatie: Diocesaan Centrum O.L. Vrouw ter Nood, Hoogeweg 65 te Heiloo
aanmelden: secretariaat@bisdomhaarlem-amsterdam.nl (vóór 5 maart)
folders: Jerry Keuss: JKeuss@bisdomhaarlem-amsterdam.nl

info

secretariaat@bisdomhaarlem-amsterdam.nl
www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieDiocesaan Missionair Centrum, Hoogeweg 65
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl