Vandaag is dinsdag 18 juni  

categorie categorie Reis
reis
wanneerzondag 13 t/m donderdag 31 januari    Evangelie van 2019-01-13
(Doop van de Heer)
 titelWJD Panama-reis Fraters CMM
beschrijving

In januari 2019 organiseren de Fraters CMM een reis naar de Wereldjongerendagen in Panama voor 60 jongeren tussen 18 en 30 jaar uit 7 verschillende landen, waaronder Nederland. Ben jij erbij?

Wij bieden je de gelegenheid om van deze reis een echte internationale en interculturele ervaring te maken. Met een aantal bijeenkomsten in Nederland bereid je je goed voor, zowel praktisch als inhoudelijk. Dan gaan we in januari 2019 naar Panama waar je de ambassadors uit de andere landen ontmoet. Samen beleef je een intensief programma met bijbelstudie, gebed, uitwisseling en culturele activiteiten. De voertaal in deze week is Engels. Hierna nemen we als internationale groep deel aan de Wereldjongerendagen. De WJD is voor de ambassadors geen einddoel maar een middel om een wereldwijde beweging te vormen!

VOORPROGRAMMA

Dag 1 - 13 januari 2019
Vlucht vanuit Amsterdam naar Panama-stad. Op Schiphol ontmoeten we al de deelnemers uit Azië en Afrika. Samen vliegen we met KLM naar Panama toe. Daar geland gaan we meteen met een bus naar El Neuvo Emparador, waar we het eerste deel van ons programma zullen verblijven in een bezinningscentrum Finca Emanuel in de heuvels ten westen van Panama-stad.

Dag 2 - 14 januari 2019
Vandaag maak je kennis met de andere deelnemers. We hebben een rustige dag om een beetje bij te komen van de reis. Vergeet niet dat sommige jongeren al twee of drie dagen onderweg zijn geweest om hier te komen!

Dag 3 - 15 januari 2019
Vandaag beginnen we aan ons bezinnings- en uitwisselingsprogramma. In dit programma zullen we kijken naar verschillende aspecten van Maria: Maria als profeet, als Moeder van barmhartigheid, als moeder van zeven smarten en Maria als tochtgenoot op onze weg. Elke dag nemen we een ander thema aan de hand van teksten uit de bijbel of andere verhalen. We gebruiken een eigen vorm van de Lectio Divina. Je kunt meer hierover vinden op onze website (www.worldwidebrotherhood.com/lectio-divina)

Dag 4 - 16 januari 2019
Vervolg programma

Dag 5 - 17 januari 2019
Vervolg programma

Dag 6 - 18 januari 2019
Vervolg programma

Dag 7 - 19 januari 2019
Vandaag sluiten we ons voorprogramma in Finca Emanuel af en reizen we terug naar Panama-stad. Onderweg zien het Panama-kanaal. In Panama worden we ontvangen door St. Mary’s parish in de wijk Balboa. Hier krijgen we huisvesting in gastgezinnen.

Dag 8 - 20 januari 2019
’s Ochtends vieren we de Eucharistie in de parochiekerk. Wij zullen het koor zijn en laten in de mis iets zien van de verschillende culturen in onze groep. Overdag is er gelegenheid tot voorbereiding voor het avondprogramma. Want in de avond hebben we een culturele avond voor de parochianen waarin we onze verschillende culturen presenteren. Ook krijgen we iets te zien van de Panamese cultuur.

Dag 9 - 21 januari 2019
We maken een wandeling naar de top van de Cerro Ancon, een kleine berg met een prachtig uitzicht over de stad. Verder is er vandaag ook tijd om met gastgezinnen op te trekken en misschien al eens een verkenning door Panama-stad te houden.

WERELDJONGERENDAGEN

Dag 10 - 22 januari 2019
Vandaag beginnen de festiviteiten van de WJD. We gaan samen de stad in en verkennen de route naar de belangrijkste plaatsen. In middag wonen we de officiële openingsceremonie bij op de Cinta Costa, de grote boulevard van Panama-stad.

Dag 11 - 23 januari 2019
We volgen de catecheses volgens het programma van de WJD. Zoveel mogelijk nemen we als groep deel aan de Engelstalige catechese. Na de catechese en de mis is iedereen vrij om het festival in de stad bij te wonen.

Dag 12 - 24 januari 2019
Opnieuw volgen we de Engelstalige catechese en is de middag vrij voor eigen programma. In de namiddag verzamelen we weer bij de Cinta Costa voor de aankomst van de Paus.

Dag 13 - 25 januari 2019
Vandaag is alweer de derde en laatste catechese. Vanavond is er tegen zonsondergang de kruisweg met de Paus.

Dag 14 - 26 januari 2019
’s Ochtends pakken we onze spullen voor een nacht in de open lucht. Misschien dat we nog samen een viering in de parochiekerk kunnen hebben. Daarna gaan we naar de stad om mee te doen met de pelgrimstocht naar de plek van de grote viering van Wereldjongerendag 2019. Samen met de Paus en een paar honderdduizend andere pelgrims bidden we het Vigilie en we slapen in de open lucht.

Dag 15 - 27 januari 2019
We worden wakker met een heerlijk zonnetje (in januari gegarandeerd!). Met een half miljoen mensen bidden we samen het ochtendgebed en daarna vieren we de Eucharistie, voorgegaan door de Paus. In de loop van de middag gaan we weer terug naar onze gastgezinnen waarvan we vanavond afscheid kunnen nemen.

AFSLUITING

Dag 16 - 28 januari 2019
In de ochtend verlaten we Panama-stad en gaan we naar Santa Clara waar we in het beach-house Villa Paúl verblijven. Hier kunnen we, op loopafstand van het strand, wat bijkomen van alle indrukken van de afgelopen dagen.

Dag 17 - 29 januari 2019
Deze dag zal in het teken van evaluatie, afsluiting en afscheid staan. Individueel en samen kijken we terug op de ervaringen die we gehad hebben en kijken we vooruit naar de tijd die nu voor ons ligt. Het is ook al een beetje afscheid nemen, want morgen vertrekken we al weer.

Dag 18 - 30 januari 2019
In de late ochtend rijden we terug naar Panama-stad om in te checken voor onze vlucht naar Schiphol. We nemen afscheid van de Brazilianen die rechtstreekst naar Brazilië vliegen. De jongeren uit Indonesië, Oost-Timor, Kenia, Tanzania en Namibië vliegen nog met ons mee naar Schiphol. We hebben een nachtvlucht met KLM.

Dag 19 - 31 januari 2019
Aan het eind van de ochtend landen we weer op Nederlandse bodem. Hier nemen we ook afscheid van de deelnemers uit de andere landen die vanuit Schiphol nog verder naar huis reizen. Vanaf hier gaat ieder weer zijn eigen weg. Als alles een beetje meezit, ben je rond de koffie weer thuis.

Prijs
Voor deelnemers vanuit Nederland wordt deze reis aangeboden voor €1500,- (prijs geldig voor boekingen tot 1 maart 2018)

Kun jij deelnemen aan deze reis?
Ben je tussen de 18 en de 30 jaar (op 13 januari 2019) en spreek je redelijk Engels, kun je meer dan een uur zelfstandig lopen in een normaal tempo, kun je zelfstandig heuvels op- en aflopen, kun je zelfstandig de trap op- en aflopen en kun je zelfstandig instappen in een vervoermiddel? Dan kun je deelnemen aan deze reis.

Boekingsinformatie

  • Vanuit Nederland kunnen er maximaal 10 personen mee. In principe hanteren we volgorde van inschrijving, maar de samenstelling van de groep (leeftijden en verhouding man-vrouw) kan ook meespelen.
  • Je slaapt meestal in zalen of op kamers met meerdere deelnemers.
  • Je krijgt uiterlijk vier weken voor vertrek bericht als de reis niet door kan gaan
  • Je paspoort dient tot minimaal zes maanden na thuiskomst geldig te zijn

info

Frater Niek Hanckmann, groepsleider
n.hanckmann@cmmbrothers.nl
www.worldwidebrotherhood.com
www.facebook.com/AmbassadorsWWB

locatie
plaatsPanama
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl