Vandaag is maandag 10 augustus  

categorie categorie Retraite
retraite
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 13 t/m zondag 15 december 2019    Evangelie van 2019-12-13
begintijd20:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelDiocesane retraite in klooster Thuine
beschrijving

Van 13 t/m 15 december 2019 wordt een diocesane retraite te Thuine gehouden onder begeleiding van Peter Vermaat. Deze bijeenkomst zal gaan over de ontmoeting van Franciscus met de sultan al-Kamil van Egypte. In 2019 is het precies 800 jaar geleden dat die ontmoeting heeft plaatsgevonden.

Veel verhalen doen over Franciscus de ronde. Verhalen geworteld in de geschiedenis, maar ook verhalen die ontsproten zijn aan de vrome volksfantasie. Verhalen die mondeling zijn overgeleverd voordat ze in diverse handschriften zijn doorgegeven. Verhalen die de weerbarstigheid van het optreden van Franciscus onder woorden brengen en die nog steeds te denken geven. In dit weekend willen we ons onderdompelen in de verhalende traditie die is ontstaan rond de heilige van Assisi. We proberen te ontdekken waarom de verhalen over hem nog steeds de moeite waard zijn om door te vertellen. Verhalen die ook bij de bedevaart van het bisdom naar Assisi volgend jaar ongetwijfeld naar voren komen. De retraite in het klooster Thuine staat open voor alle belangstellenden.

Details

  • De retraite staat open voor iedereen
  • Begeleiding: Peter Vermaat
  • Datum: Vrijdag 13 december t/m Zondag 15 december 2019
  • Aankomst: 20.00 uur
  • Vertrek: 16.00 uur
  • Plaats: Klooster Thuine, Duitsland
  • Opgave vóór 1 december 2019 via l.winter@bisdomgl.nl / (050) 4065888

info

Peter Vermaat
(0518) 45 17 51

organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatieKlooster Thuine
plaatsThuine (Duitsland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl