Vandaag is dinsdag 18 juni  

categorie categorie Lezing
lezing
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 20 juni 2018    Evangelie van 2018-06-20
begintijd13:30 uur
eindtijd17:00 uur
 titelAriënslezing door Mgr. De Korte
beschrijving

Het Ariëns-Comité organiseert samen met het Bisdom van ’s-Hertogenbosch en het Sint-Janscentrum in ’s-Hertogenbosch, in het Sint-Janscentrum, op woensdagmiddag 20 juni 2018 de Ariëns Lezing 2018. De zaal is open vanaf 13.30 uur en het programma eindigt om 17.00 uur. De toegang is gratis.

Bisschop De Korte spreekt over leven en werk van Alphons Ariëns (1860-1928). “Alphons Ariëns is als priester, kapelaan, pastoor, missionair theoloog, en emancipator van beslissende invloed geweest in de ontwikkeling van de katholieke zuil en het denken daarin”, zo schrijft het Ariëns-Comité. “Als priester betoont hij zich uitvinder en toepasser van katholiek sociaal denken voordat de Kerk die verkondigde. Hij was de emancipator van talrijke katholieke bewegingen. Hij was vooral een missionair theoloog, die al zijn werken en doen in het licht stelde van de missionaire opdracht van de Kerk.

Ariëns en de huidige tijd
Bisschop de Korte ontving zijn priesteropleiding aan het naar Ariëns vernoemde convict van het Aartsbisdom Utrecht. Aan dat Ariënskonvikt gaf hij van 1992 tot 1999 als rector leiding. In zijn lezing zal de bisschop de verbinding leggen tussen de tijd van Ariëns en de huidige tijd.

De opening en het welkom aan de aanwezigen wordt verzorgd door Hub Crijns, vicevoorzitter van het Ariëns-Comité. Hij zal de aanwezigen bijpraten over de activiteiten van het Comité en het proces van zaligverklaring van Ariëns.
Na de Ariëns Lezing door bisschop De Korte is er gelegenheid voor het stellen van vragen aan de inleiders en voor gesprek onder elkaar.

Locatie: Sint-Janscentrum, Papenhulst 4, 5211 LC ’s-Hertogenbosch.

De zaal is vanaf 13.30 uur open en de toegang is gratis.

info

www.bisdomdenbosch.nl

organisatieBisdom Den Bosch
locatieSint-Janscentrum, Papenhulst 4
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl