Vandaag is donderdag 27 juni  

categorie categorie Cursus
cursus
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf donderdag 11 oktober 2018    Evangelie van 2018-10-11
(H. Johannes XXIII)
begintijd18:00 uur
eindtijd21:00 uur
 titelCursus Su├»cidepreventie
beschrijving

In de herfst van 2018 biedt de Projectgroep Toerusting, Groningen-Drenthe, een cursus Suïcidepreventie aan. Terwijl in het buitenland al langer aan preventie op dit gebied wordt gedaan, staat dit in Nederland nog in de kinderschoenen.

En dat terwijl in ons land jaarlijks bijna tweeduizend mensen sterven ten gevolge van zelfdoding. Nog wat cijfers: per jaar doen negentigduizend mensen een poging en nog heel veel meer mensen (ongeveer vierhonderdduizend) denken er wel eens aan. In eerste instantie denk je van jezelf dat je misschien nooit in je leven met zelfdoding te maken hebt gehad, maar wanneer je er langer over denkt, blijkt meestal dat ook jij er – op wat voor wijze dan ook – mee van doen hebt gehad. De cursus geeft natuurlijk een inleiding op de suïcideproblematiek. O.a. komen de volgende gespreksvragen aan de orde. Hoe maak ik het onderwerp bespreekbaar? Wat zijn eigenlijk de signalen en hoe herken ik die? Welke vervolgstappen moet ik nemen? De Kerk heeft een visie op suïcide en ook die komt aan de orde.

Twee plaatsen

  • Sappemeer: woensdag 3 en 17 oktober + terugkomavond op 21 november
  • Hoogeveen: donderdag 11 en 18 oktober + terugkomavond op 22 november

De avonden zijn van 18.00 uur – 21.00 uur.

Voor wie is deze cursus bedoeld? Voor leden van bezoekersgroepen, wijkcontactpersonen, evt. leerkrachten en mensen die bezig zijn in de jongerencatechese, en verder voor allen die belangstellend zijn.

Met nadruk zeggen wij dat deze cursus niet bedoeld is voor mensen die het verlies van een dierbare te verwerken hebben die overleden is t.g.v. zelfdoding.

Vanaf half augustus zullen cursusfolders in de parochies en locaties worden verspreid. Wilt u nu al meer info, dan kunt u contact opnemen met pastoor Tolboom ( j.j.g.tolboom@home.nl ), voorzitter van de Projectgroep of met Gerard Agterkamp, beleidsmedewerker van Solidair Groningen-Drenthe.

De inhoud van de cursus is ontwikkeld door Solidair Groningen-Drenthe en Suïcidepreventie voor Kerken.

info

j.j.g.tolboom@home.nl

organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatie
plaatsHoogeveen (Drenthe)
postcode79
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl