Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneervanaf woensdag 12 september 2018    Evangelie van 2018-09-12
begintijd11:00 uur
eindtijd12:30 uur
 titelCursus - De Jordaanstroom
beschrijving

De lekenorde van de Karmel organiseert in het seizoen 2018-2019 een cursus met als titel ‘De Jordaanstroom’. Geïnteresseerden zijn welkom op de info-ochtend op woensdag 12 september 2018 in Casa Carmeli te Vogelenzang.

Karmel is de berg, die symbool staat voor de weg naar binnen, beeld van het open leren staan voor de ENE. Dat open-staan (Ruimte) is de kern van karmelspiri­tua­li­teit. Kerk-zijn is tegelijkertijd een avontuur. Hoe kijk/zie ik naar de kerk?

Karmel betekent ook ‘verdieping’: diepere lagen ontdekken in het zoeken. Het zoeken gebeurt met gevoel en vraagt ook een denkende benadering. 

Het doordenken van de ervaring. Wat gebeurt er dan? Telkens andere wegen uitproberen vanuit het verlangen, naar een dichter komen bij het Centrum, het Godsgeheim. Hoe draag je ervaring over? Hoe kun je de vonk (van de Geest) doen overslaan?

Augustinus zegt: “Bemin en doe wat je wilt”. Dat is eigenlijk wat spiri­tua­li­teit eigenlijk wil overbrengen, dicht bij de Bron blijven, vertrouwen dat het goed komt en dat je de goede weg, een spoor, erin zult vinden.

Ervaringen als geschenk vanuit liefde die doet wat je niets liever wilt op je eigen weg. Heb je een spoor gevonden, dan kies je ervoor: dit hoort bij mij, dit is mijn weg.

Spiri­tua­li­teit wordt in het algemeen beschreven als een vorm van ‘doen’. Spiri­tua­li­teit heeft ook met niet doen te maken, en daardoor dichter bij de Bron komen.

Wat je gaat proeven, is een Geheim, maar je deelt met anderen mee in het Geheim. Karmel (Teresa) kiest voor het woord ‘Centrum’, de Bron. Soms blijkt er overvloed op een plek waar je dacht dat je het niet zou vinden.

Data

  • woensdag 12 september 2018
  • woensdag 14 november 2018
  • woensdag 2 januari 2019
  • woensdag 29 maart 2019
  • woensdag 1 mei 2019

info

(015) 261 87 10
lia.magdelijns@casema.nl

locatieCasa Carmeli, Bekslaan 9
plaatsVogelenzang (Noord-Holland)
postcode21
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl