Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie Lezing
lezing
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 13 april 2019    Evangelie van 2019-04-13
 titelJong Bisdom Den Bosch - Anselm Grün
beschrijving

Op zaterdag 13 april organiseert Berne Media, uitgeverij Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther, een lezing door de benedictijn Anselm Grün. Hij is monnik in de Duitse Abdij Münsterschawarzach en een van de bekendste spirituele auteurs van Europa. Zijn boeken zijn bestsellers.

Grün geeft een lezing over zijn boek ‘een jaar met de woestijnvaders’. Een interessant boek, waarin hij lezers meeneemt naar de woorden en belevenissen van de eerste monniken (de Woestijnvaders). Het boek is een schat aan levenservaring en beschrijft hun emoties zoals angst, woede, afgunst en lusteloosheid. Grün laat in dit boek zien dat ook de huidige mens van deze ervaringen en wijsheden kan leren, want juist nu worstelen veel mensen met hun emoties. Oude wijsheden komen tot leven.

Wij als jongeren zijn uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Een unieke kans om geraakt te worden op onze zoektocht naar identiteit door een inspirerende monnik!

Om 13.00 uur zullen we verzamelen om na een voorgesprek aan te sluiten bij de lezing in de abdijkerk. Naderhand zullen we de lezing nabespreken en is er de mogelijkheid om af te sluiten met de vespers om 18.00 uur.

Let op: de lezing zal in het Duits zijn! Maar door een voorgesprek en nabespreking zullen we ervoor zorgen dat het voor iedereen begrijpelijk zal zijn.

Deelname aan beide activiteiten? Blijf overnachten!
Op zondag 14 april zal Jong Bisdom Den Bosch nog een andere activiteit organiseren voor tiener en jongeren (12-30 jaar) in de Abdij van Berne, Heeswijk.

Wil je aan beide evenementen deelnemen, dan kun je van 13 op 14 april blijven overnachten in de Abdij van Berne. Kosten bedragen hiervoor € 5,- (te voldoen op de dag zelf). Als je het hele weekend deelneemt zal er in de avond en ochtend een interessant en leuk programma zijn, die doorloopt in de Palmzondag activiteit.

Aanmelden kan via een online formulier.


Datum & Tijd:
Zaterdag 13 april van 13.00 - 18.00 uur
Zondag 14 april 10.30 - 16.30 uur

Locatie:
Abdij van Berne, Abdijstraat 49, Heeswijk-Dinther

Kosten:
Voor hen die blijven overnachten € 5

info

Ingrid van Zeeland (jongerenwerkster Bisdom Den Bosch)
(073) 523 20 61
ivzeeland@bisdomdenbosch.nl

jongeren@bisdomdenbosch.nl
www.jongbisdomdenbosch.nl
facebook.com/jongbisdomdenbosch
twitter.com/jongbisdomdenbosch

organisatieBisdom Den Bosch
locatieAbdij van Berne, Abdijstraat 49
plaatsHeeswijk-Dinther (Noord-Brabant)
postcode54
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl