Vandaag is zondag 21 april
1e Paasdag
 

categorie categorie Cursus
cursus
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 13 november 2018    Evangelie van 2018-11-13
begintijd18:00 uur
eindtijd21:30 uur
 titelCursus tienerpastoraat - avond II
beschrijving

Tieners ervaren tegenwoordig steeds meer verschillende soorten druk, bijvoorbeeld de druk om te presteren op school, op de sportclub of thuis. Ook de sociale druk die via veel kanalen bij tieners binnenkomt is hoog: als je de nieuwste gadgets met de nieuwste apps niet hebt of de nieuwste hype niet volgt, hoor je er al gauw niet meer bij. Kunnen tieners zichzelf nog wel zijn tegenover anderen en tegenover God? In hoeverre kunnen ze vrij zijn in hun spirituele ontwikkeling? In een driedelige cursus speciaal voor begeleiders (en geïnteresseerden) van tienerpastoraat rondom het thema ‘Drama’ willen we handvatten ontdekken om tieners te kunnen begeleiden in deze ontwikkelingen.

Deze cursus wordt aangeboden vanuit het team Jeugd & Jongeren door Laura van Dun; opbouwwerkster tienerwerk van het Bisdom ’s-Hertogenbosch. De avonden worden ingevuld door een gastspreker die vanuit zijn/haar professionaliteit het thema zal belichten.

De cursusdelen zullen plaats gaan vinden in het najaar van 2018 en voorjaar van 2019 op onderstaand genoemde data en zullen de volgende onderwerpen betreffen:

 • Dinsdag 9 oktober 2018, 18.00 - 21.30 uur
  Een actieve introductie in de wereld van drama
  Gastspreekster: Marije van der Knaap van Waanzinning Producties
 • Dinsdag 13 november 2018; 18.00 - 21.30 uur
  Bibliodrama als reisgenoot in je spirituele ontwikkeling
  Gastspreekster: Melanie Broos, docent Bibliodrama
 • Januari 2019, 10.00 - 17.00 uur (exacte datum volgt nog)
  Het Toverbaltheater: Wat is jouw kracht? Waar ben je goed in? Wat is je beperking?
  We zijn deze dag te gast bij het Toverbaltheater in Beneden-Leeuwen

De eerste twee avonden starten met een broodmaaltijd. De cursus wordt gegeven op het Bisdomkantoor; Parade 11 te ’s-Hertogenbosch. Er zijn geen kosten aan deze cursus verbonden. Elke cursusavond kan ook apart gevolgd kan worden. Mocht uw agenda het toelaten orn maar één of twee avonden bij te wonen, dan bent u ook van harte welkom.

Aanmelden voor deze cursus, alle avonden of een enkele avond, kan t/m 21 september 2018 bij Mevr. A. van der Els via avdels@bisdomdenbosch.nl

info

Laura van Dun
jongeren@bisdomdenbosch.nl

organisatieBisdom Den Bosch
locatieBisdomkantoor, Parade 11
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl