Vandaag is donderdag 27 juni  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 30 september 2018    Evangelie van 2018-09-30
(Sint Hiëronimus)
begintijd10:30 uur
 titelZilveren bisschopsjubileum Mgr. Wiertz
beschrijving

Emeritus-bisschop Frans Wiertz viert deze maand zijn zilveren bisschopsjubileum. Het is precies 25 jaar geleden dat hij in de kathedraal in Roermond tot bisschop werd gewijd. Bovendien was het afgelopen voorjaar vijftig jaar geleden dat Mgr. Wiertz de priesterwijding ontving. Dit dubbele wijdingsjubileum wordt op zondag 30 september gevierd tijdens een feestelijke eucharistieviering in de Sint-Servaasbasiliek in Maastricht.

Om 10.30 uur is daar dan een plechtige eucharistieviering uit dankbaarheid. Na afloop van de mis is er gelegenheid om de jubilaris te feliciteren. Mgr. Wiertz kijkt nog steeds met grote dankbaarheid terug op het hartverwarmende afscheid dat hij eind vorig jaar heeft gehad, zo laat hij weten. Ook realiseert hij zich dat velen op dit tijdstip verplichtingen in de eigen parochie hebben. Desondanks wil hij zijn zilveren bisschopsjubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Net als bij zijn afscheid vorig jaar vraagt de bisschop om geen persoonlijke cadeaus mee te brengen. Wie zijn aanwezigheid toch vergezeld wil laten gaan van een gift, kan een financiële bijdrage leveren ten behoeve van een school voor kinderen van vluchtelingen uit Eritrea in Sudan, waar de Limburgse aartsbisschop Mgr. Bert van Megen als nuntius werkt. Hij zal op 30 september bij de viering in Maastricht aanwezig zijn. Bijdragen voor het project zijn welkom op rekeningnummer IBAN: NL83 INGB 0001 0308 00 ten name van Bisdom Roermond onder vermelding van ‘bisschopsjubileum’.

info

www.bisdom-roermond.nl/zilveren-jubileum-bisschop-wiertz

organisatieBisdom Roermond
locatieBasiliek van Sint-Servaas, Keizer Karelplein 3
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl