Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 16 september 2018    Evangelie van 2018-09-16
begintijd10:30 uur
eindtijd13:15 uur
 titelWestfriese bedevaart OLV ter Nood
beschrijving

Op zondag 16 september 2018 wordt de Westfriese Bedevaart, de oudste Bedevaart van het heiligdom ‘Onze Lieve Vrouw ter Nood’ in Heiloo, georganiseerd.

Vanoudsher komen mensen van binnen en buiten Westfriesland samen om Maria te eren en haar liefdevolle aanwezigheid te ervaren. De eerste Westfriese bedevaart vond plaats in het jaar 1908. Dat was zelfs nog vóórdat de Genadekapel was herbouwd. De ruïne van de eerste kapel, die gebouwd werd rond 1400 en in 1573, ten tijd van de Reformatie, was verwoest, werd in 1637 weggebroken. Nadat in 1905 de fundamenten en de miraculeuze put waren herontdekt, vond in 1909 de inwijding van de herbouwde kapel plaats. Bij gelegenheid van die eerste bedevaart in 1908 kerkten de Westfriezen in de Willibrorduskerk, de parochiekerk van Heiloo. Vervolgens gingen de pelgrims te voet naar de herontdekte bedevaartplaats om Maria te eren en van het geneeskrachtige putwater te drinken.

De bedevaart begint om 10.30 uur met een Heilige Mis en wordt om 13.15 uur afgesloten met een Marialof.

Iedereen is van harte welkom!

info

olvternood.nl/agenda/westfriese-bedevaart-2018

locatieDiocesaan Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Hoogeweg 65
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl