Vandaag is zaterdag 20 april  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 3 november 2018    Evangelie van 2018-11-03
(Heilige Hubertus)
begintijd10:00 uur
 titelSint-Hubertus slipjacht Someren
beschrijving

Dit jaar organiseert Stichting Slipjacht Someren alweer de 39e Sint Hubertusjacht. Op zaterdag 3 november zal om 10.00 uur de dag beginnen met een Heilige Jagersmis, ter ere van de opening van het jachtseizoen. Een Heilige Mis, met medewerking van een korps jachthoornblazers, de Venneurs de Brabant. Een luisterrijk gezelschap dat zorgt voor een bijzonder moment.

De zegening van honden en paarden door mijnheer Pastoor zal rond 12.15 uur plaatsvinden op het Wilhelminaplein, waar op dat moment een groot aantal jachtruiters en honden aanwezig zullen zijn.

Slipjacht
De Sint Hubertus Slipjacht is de eerste slipjacht van het seizoen. De slipjacht wijkt af van een normale jacht, omdat er een vooraf getrokken spoor, de slip, wordt gevolgd door de honden. Daarachter rijdt het jachtveld te paard. Een kleurrijk schouwspel, waarbij niet daadwerkelijk wordt gejaagd en zeker geen dieren worden gedood.

Programma
08.30 uur - Inschrijven in Ons Café Wilhelminaplein 5 te Someren.
10.00 uur - Plechtige Jagersmis in de St. Lambertuskerk te Someren
10.45 uur - Inschrijven en meet van deelnemers en genodigden in het Gemeentehuis
12.15 uur - Zegening van meute en paarden op het Wilhelminapleinplein
12.30 uur - Vertrek  stoet
13.15 uur - Aanvang jacht
16.30 uur - Kill in de nabijheid van ‘De Hoyse Hoeve’
17.00 uur - Jagersborrel in ‘De Hoyse Hoeve’, Hoyserstraat
18.00 uur - Jachtmaal in ‘De Hoyse Hoeve’, Hoyserstraat

info

(06) 20 60 39 37
slipjachtsomeren@gmail.com

locatieSt. Lambertuskerk, Kerkstraat 16
plaatsSomeren (Noord-Brabant)
postcode57
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl