Vandaag is zaterdag 25 mei
Sint Urbanus
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 2 t/m zondag 3 maart    Evangelie van 2019-03-02
(Carnaval)
begintijd08:45 uur
eindtijd17:00 uur
 titelJongerenweekend - Available for the other
beschrijving

Wil jij meer doen met het geloof of wil jij graag jouw geloof samen beleven met andere jongeren? Het kan tijdens het jongerenweekend Available for the other van het jongerenplatform op 2 en 3 maart in Amsterdam. Het wordt een weekend van verdieping, liefdadigheid en gebed!

Handjes uit de mouwen
Tijdens dit weekend stellen we ons in navolging van het thema beschikbaar op voor de ander. Op het programma staat een bezoekje aan ouderen of spelletjes spelen met kinderen uit achterstandsgezinnen, koken en eten met daklozen en nog een verassingsactiviteit. Daarnaast staan we stil bij een groot voorbeeld, de Heilige Franciscus. Broeder Fer, franciscaan, vertelt over de link tussen Franciscus en de naastenliefde. Waar Franciscus eerst niets moest hebben van de melaatsen, werden juist zij de vrienden van Franciscus. Misschien moet jij ook niet zoveel hebben van de daklozen, maar daag jezelf uit en zie wat zij jou kunnen brengen!

Aanbiddingsavond
Zaterdagavond gaan we op bezoek bij de sacramentijnen, ook wel Congregatie van het Heilig Sacrament. Je krijgt daar een inleiding over caritas en de Eucharistie. Deze inleiding wordt gevolgd door Eucharistische Aanbidding, een rustgevend moment van gebed.

Belangrijk om te weten
Zaterdagochtend 2 maart moeten we om 9 uur ’s ochtends met de hele groep compleet zijn, zorg dus dat je op tijd aanwezig bent. Daarnaast is het van belang dat je voor zaterdagmiddag een eigen lunchpakket meebrengt. Er is geen tijd om in de stad iets te kopen.

Details

  • Wie: 16-30 jaar
  • Wat: Jongerenweekend Available for the other
  • Waar: Amsterdam, Christoffel Plantijngracht 5
  • Wanneer: 2 (8.45 uur) en 3 maart (17.00 uur)
  • Kosten: € 35

info

info@jongbisdomhaarlem-amsterdam.nl
www.jongekerk.nl

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieChristoffel Plantijngracht 5
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl