Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 20 januari 2019    Evangelie van 2019-01-20
begintijd10:00 uur
 titelDag van het jodendom in Tilburg
beschrijving

Naar aanleiding van de ‘Dag van het Jodendom’ komt Monseigneur De Korte, de bisschop van ’s-Hertogenbosch, op zondag 20 januari naar de Petrus en Pauluskerk in Tilburg. Hij is de voorganger in de eucharistieviering van 10.00 uur.

Psalm 96 staat op het rooster van de liturgie van deze zondag. Psalmen zijn Bijbelse liederen. Zij zijn een bron van gebed voor joden en christenen. De tekst roept het hele volk op om mee te zingen: “Zingt een nieuw lied alle landen”.

De psalm wordt gezongen zoals hij ook in de synagoge klinkt: in het Hebreeuws. Hiervoor komt Hannah Verhulst, voorzanger (chazanniet) van de Liberaal Joodse Gemeente Rotterdam naar de kerk. Dezelfde psalm wordt ook in het Latijn (gregoriaans) en met alle aanwezigen in het Nederlands gezongen.

Na afloop van de viering, rond 11.30 uur, wordt de muzikale ontmoeting tussen joodse en katholieke tradities voortgezet door een miniconcert waarin de joodse zangtraditie en de zangtraditie van het Petrus en Pauluskoor worden afgewisseld.

Het is inmiddels traditie in de Petrus en Pauluskerk om elk jaar naar aanleiding van de Dag van het Jodendom (17 januari) aandacht te besteden aan de bijzondere band van de Kerk met het Jodendom. De Dag van het Jodendom is door de Rooms-Katholieke Nederlandse bisschoppen ruim tien jaar geleden ingesteld. Hij is bedoeld om de kennis over het Jodendom onder christenen te bevorderen. Ook wil het initiatief de dialoog tussen joden en christenen stimuleren.

info

www.parochiedegoedeherder.nl

locatiePetrus en Pauluskerk, Vierwindenlaan 11
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl