Vandaag is maandag 26 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 16 februari    Evangelie van 2019-02-16
begintijd09:30 uur
eindtijd16:00 uur
 titelRegionale impulsdag - Verrassend Gregoriaans
beschrijving

Het gregoriaans mag zich verheugen in een toenemende belangstelling, binnen en buiten de Kerk. De Vereniging voor Latijnse Liturgie organiseert op 16 februari 2019 een regionale impulsdag in Velp waarop verrassende kanten van het gregoriaans aan bod komen. Zo kan het gregoriaans gezongen getijdengebed een nieuwe impuls geven aan het liturgisch leven in de parochie. En de studie van microtonen in het gregoriaans levert ons nieuwe inzichten op over het geestelijk verstaan van liturgische teksten.

Belangstellenden kunnen met deze verrassende kanten van het gregoriaans kennismaken in de workshops tijdens deze impulsdag.

Het gezongen middaggebed zal worden gezongen door de Interparochiële Schola Cantorum Arnhem o.l.v. Jan Boogaarts

Programma

  • 09.30 uur - inleiding op de dag
  • 10.00 uur - workshop ronde 1 (met pauze)
  • 12.00 uur - Ad sextam (gezongen middaggebed)
  • 12.20 uur - lunch
  • 13.00 uur - workshop ronde 2 (met pauze)
  • 15.00 uur - plenaire afsluiting

Workshops

  • Het gregoriaanse getijdengebed in de parochie (Ben Hillen) of
  • Microtonen in het gregoriaans (dr. Leo Lousberg)

Praktische informatie
Plaats: Onze Lieve Vrouwe Visitatie (Emmastraat 18A; 6881 ST Velp)

Vanaf NS station Velp is het 10 minuten lopen naar de locatie. Gratis parkeren kan het beste buiten het centrum van Velp.

De deelnemersbijdrage is slechts € 5 per persoon, inclusief koffie en thee gedurende de hele dag, een programmaboekje en handouts van de workshops. Lunch: zelf meebrengen. Jongeren t/m 15 jaar nemen gratis deel.

info

activiteiten@latijnseliturgie.nl

locatieOnze Lieve Vrouwe Visitatie, Emmastraat 18a
plaatsVelp (Noord-Brabant)
postcode68
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl