Vandaag is woensdag 21 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 18 februari    Evangelie van 2019-02-18
begintijd13:30 uur
eindtijd16:30 uur
 titelInfobijeenkomst - Behoud kerkinterieurs
beschrijving

Bisdom ’s-Hertogenbosch organiseert samen met de Monumentenwacht Noord-Brabant op maandagmiddag 18 februari 2019 een informatiebijeenkomst over het beheer en de instandhouding van kerkinterieurs. De middag in het Sint-Janscentrum in ’s-Hertogenbosch is bedoeld voor (hulp)kosters en kerkbestuursleden in het Bisdom van ’s-Hertogenbosch.

Kerkgebouwen vormen bakens in ons landschap. Al meer dan duizend jaar zijn zij onlosmakelijk verbonden met het Brabantse en Gelderse dorps- of stadsgezicht. De aandacht gaat vaak uit naar de buitenkant, terwijl er juist vanbinnen zoveel te genieten valt. Kerkinterieurs vormen waardevolle ensembles met de vaak monumentale kerkgebouwen.

Onderhoud
Dit erfgoed is van betekenis voor iedereen. Vanwege de schoonheid, het verhaal en de betekenis van het interieur is het van belang dit goed te onderhouden. Kennis en inzet van verantwoorde onderhoudstechnieken en beschermende maatregelen zijn nodig om dit erfgoed te kunnen blijven gebruiken en door te kunnen geven aan volgende generaties.

De Diocesane Commissie voor Kerkelijk Kunstbezit (DCKK) van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch organiseert op 18 februari samen met de Monumentenwacht Noord-Brabant een informatiebijeenkomst over het beheer en de instandhouding van kerkinterieurs. Tijdens de bijeenkomst wordt praktische informatie aangereikt voor het gebruik, het onderhoud en de opslag van objecten in het kerkinterieur.

Praktische tips
De interieurspecialisten van de Monumentenwacht Noord-Brabant laten verschillende interieuronderdelen aan bod komen, zoals houten en natuurstenen vloeren, zilveren en koperen objecten, houten meubelen en beschilderde objecten. Er zal worden uitgelegd welke manier van reinigen het best kan worden toegepast en hoe vaak objecten gereinigd mogen worden. Tijdens de bijeenkomst geven de interieurspecialisten informatie en praktische tips om de beste zorg te kunnen dragen voor onze waardevolle interieurs.

Programma: 
13.30 uur - Ontvangst met koffie en thee
14.00 uur - Aanvang: welkomstwoord en introductie sprekers
14.10 uur - Presentatie Monumentenwacht Noord-Brabant.
14.45 uur - Casestudy’s: praktijkvoorbeelden van problemen in kerkinterieurs
15.30 uur - Terugkoppeling casestudy’s en afsluitende presentatie
15.45 uur - Vragen of opmerkingen
16.15 uur - Afsluiten met een drankje.

Locatie: Sint-Janscentrum, Papenhulst 4, ’s-Hertogenbosch
Parkeren kan in parkeergarage Sint Jan (aan de Hekellaan).

Aanmelding s.v.p. zo spoedig mogelijk bij mevr. A. van der Els ( avdels@bisdomdenbosch.nl ) met vermelding van naam, adres en woonplaats. Er is plaats voor maximaal 60 personen.

info

Mw. A. van der Els
avdels@bisdomdenbosch.nl
www.bisdomdenbosch.nl

organisatieBisdom Den Bosch
locatieSint-Janscentrum, Papenhulst 4
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl