Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 23 februari 2019    Evangelie van 2019-02-23
begintijd17:00 uur
 titelEvensong Boxtelse Cantorij
beschrijving

In de serie “Muziek op zaterdag” organiseert de Protestantse Gemeente ’s-Hertogenbosch in 2019 - naast orgelconcerten en uitvoeringen van Bach-cantates - opnieuw een viertal evensongs. De eerste van deze vier vindt plaats op 23 februari 2019 om 17.00 uur en wordt verzorgd door de Boxtelse Cantorij.

De Boxtelse Cantorij is in 1969 opgericht door de huidige dirigent Wil Barten en bestaat in 2019 precies 50 jaar! Het koor specialiseerde zich al vanaf 1976 in de muziek van de Anglicaanse Evensong. Sindsdien heeft het koor vele evensongs verzorgd in Nederland en buitenland. Al in 1985 trad het koor voor de eerste keer op als plaatsvervanger van het kathedrale koor van Canterbury om in de kathedraal aldaar een aantal evensongs te verzorgen. De Boxtelse Cantorij was dan ook een echte pionier in Nederland en was tevens het eerste Nederlandse koor dat in een Engelse Kathedraal het eigen beroepskoor mocht vervangen!

Inmiddels heeft de Cantorij al 13 keer in Canterbury gezongen en in januari 2020 volgt de 14e keer. Mede vanwege de kennis en ervaring die het koor in Engeland opdeed, wordt het koor al jaren in het gehele land uitgenodigd om evensongs te verzorgen.

De evensong in de Grote Kerk te ’s-Hertogenbosch wordt door de Boxtelse Cantorij geheel volgens de Anglicaanse rite vorm gegeven, precies zoals het in Canterbury, de hoofdkerk van de Anglicanen, al eeuwen plaatsvindt. Compleet met door allen mee te zingen bekende hymnen zal de kerk omgetoverd worden tot een Engelse kathedraal! Het uit te voeren Magnificat en Nunc dimittis is van de hand van Charles V. Stanford, de Preces and Responses (de gezongen aanroepingen voor precentor en koor) zijn gecomponeerd in 1985 door de dirigent Wil Barten. Voorganger is ds. Ruud Stiemer, organist is Jamie de Goei.

De toegang tot de evensong die ongeveer een uur duurt is gratis. Wel vraagt de Protestantse Gemeente uw bijdrage in de vorm van een collecte bij uitgang.

info
locatieGrote Kerk, Kerkstraat 20
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl