Vandaag is maandag 26 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 16 februari    Evangelie van 2019-02-16
begintijd09:30 uur
eindtijd16:30 uur
 titelStudiedag Nieuwe Evangelisatie met Mgr. Rey
beschrijving

De priesters, diakens, pastoraal werkers en cate­chisten die werkzaam zijn in de pastoraal van het bisdom Haarlem-Amsterdam, zijn uitgenodigd voor een bijzondere studiedag in Heiloo op zaterdag 16 februari. Waarom ‘bijzonder’? Onder meer omdat mgr. Dominique Rey komt spreken, bekend van zijn vele initiatieven en boeken op het gebied van evangelisering en revitalisering van parochies.

Vanuit andere bisdommen hebben enkele pries­ters en diakens gevraagd of zij aan de dag kunnen deelnemen. Daar is op zich geen bezwaar tegen, mits er nog voldoende plaats is en zij zich zo spoedig mogelijk aanmelden. Dat kan nog per e-mail:

Nieuwe evangelisatie
Mgr. Dominique Rey zal in het Engels spreken, maar er is simultaanvertaling be­schik­baar. Ook zullen twee onlangs in het Nederlands verschenen boeken (vertalingen van ‘Divine Renovation’ en ‘Rebuilt’) kort worden ge­pre­sen­teerd. Joost van der Vlugt en Petra Bijvoet zullen het project Missionary School even toelichten, waar we nu in ons bisdom mee bezig zijn. Een belangrijk deel van de dag staat dus in het teken van nieuwe evangelisatie en activiteiten die in dat kader staan.

Seksueel misbruik en ander grens­over­schrij­dend gedrag

Maar we staan ook stil bij het thema dat heel de kerk bezig houdt en shockeert: grens­over­schrij­dend gedrag. Het shockeert te meer omdat misbruik zo duidelijk ingaat tegen de bood­schap van het evangelie. De licht gewijzigde editie van de Gedragsode wordt op deze dag ge­pre­sen­teerd met het beleid van de Nederlandse bis­schop­pen om misbruik en iedere vorm van grens­over­schrij­dend gedrag tegen te gaan. Mw. mr. Liesbeth Sanders, Meldpuntfuctionaris van de Klachten­com­mis­sie, is er om een toelichting te geven.

Vanwege het grote belang dat we hier goed, correct, waakzaam en zorgvuldig mee omgaan, is uitdrukkelijk aan alle priesters, diakens, pastoraal werkers en catechisten gevraagd om bij deze dag aanwezig te zijn.

Dat belang geldt natuurlijk ook het hoofdthema van de dag: de nieuwe evangelisatie: we willen graag bereiken dat ieder naar wegen zoekt en mogelijkheden om het evangelie bij de mensen van onze tijd te brengen, want we hebben een prachtige bood­schap!

Programma Studiedag 16 februari 2019
Diocesaan Heiligdom O.L.V. ter Nood (Hoogeweg 65, Heiloo/ parkeren aan Kapellaan)

09.30 uur Inloop koffie/ thee
10.00 uur Eerste lezing Mgr. D. Rey*: “The basics of mission”
10.50 uur Koffie/thee
11.10 uur Tweede lezing Mgr. D. Rey*: “The dynamics of evangelisation today”
12.15 uur H. Eucha­ris­tie­viering
13.15 uur Kloosterlunch
14.15 uur Mw. L. Sanders: “Nieuwe Gedragscode Pastoraat”
15.00 uur Koffie/ thee
15.30 uur Petra Bijvoet en Joost v.d. Vlugt: “The Missionary School”
16.15 uur Afsluiting van de dag en borrel

info

pvermeer@bisdomhaarlem-amsterdam.nl
www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieDiocesaan Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Hoogeweg 65
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl