Vandaag is maandag 25 mei
Sint Urbanus
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden
(SPV)

Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden

Website E-mail

De Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden organiseert enkele keren per jaar een groepswandeling naar pelgrimsoorden en andere bijzondere plaatsen in en om Zuid-Limburg.

Wittemer Allee 32
6286 AB  Wittem

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 25 juli 2019    Evangelie van 2019-07-25
(Sint Jacob)
begintijd11:00 uur
 titelSPV Sint-Jacobustocht - *AFGELAST*
beschrijving

Gelet op de weersvoorspellingen voor donderdag 25 juli - met zeer hoge temperaturen - heeft het bestuur van de SPV besloten dat de Jacobustocht van Reuver naar Roermond niet zal doorgaan. De H. Mis ter ere van Sint-Jacobus om 19.00 uur in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond gaat wel gewoon door, net als de ontvangst met koffie en cake na deze H.Mis.

Op de feestdag van de heilige Jacobus de Meerdere organiseert de Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden (SPV) samen met de Broederschap van Sint-Jacobus een wandeltocht van 21 km van de Sint-Lambertuskerk in Reuver naar de Sint-Jacobuskapel in Roermond.

De tocht vertrekt om 11.00 uur vanuit de Sint-Lambertuskerk aan de Karel Doormanlaan 2 in Reuver. Vandaar gaat de tocht eerst via de Duits-Nederlandse grens (Brachter Bos) over een oorspronkelijk stuk Romeinse heerbaan via het Jacobuspad en langs het riviertje de Swalm. In de bossen nabij Swalmen is er een pauze bij Herberg de Bos. Vandaar gaat de wandeling  door Swalmen naar het fraai gelegen kerkje van Asselt, waar nog een bezinningsmoment is. De wandeling eindigt in Voorstad St. Jacob in Roermond. De pelgrims worden daar rond 17.00 uur bij de Jacobuskapel ontvangen door een delegatie van de Broederschap van St.-Jacobus met een kop soep en een broodje.

Wie wil kan om 19.00 uur deelnemen aan de eucharistieviering bij gelegenheid van de feestdag van Sint Jacobus en Sint Christoffel in de kathedraal van Roermond, waar ook de reliek van de heilige Jacobus vereerd kan worden. Aansluitend is er koffie met cake in de tuin van de kathedraal.

Terugkeer naar Reuver is mogelijk met de Arrivatrein die elk half uur (4 minuut over) vertrekt vanaf het nabijgelegen station van Roermond. Deelname aan de pelgrimswandeling is gratis (een vrije gave wordt op prijs gesteld). Men hoeft zich niet vooraf aan te melden: om 11.00 uur aanwezig zijn is voldoende.

info

www.spvlimburg.nl

organisatieStichting Pelgrimswegen & Voetpaden
locatieLambertuskerk, Karel Doormanlaan 2
plaatsReuver (Limburg)
postcode59
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl