Vandaag is zondag 26 mei  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 19 maart    Evangelie van 2019-03-19
(Heilige Jozef)
begintijd20:00 uur
 titelWat is de toekomst van de oecumene?
beschrijving

Dit jaar is het 70 jaar geleden dat de Wereldraad van Kerken in Amsterdam werd opgericht. Momenteel zijn er 350 kerkgenootschappen lid, die 500 miljoen christenen vertegenwoordigen in 110 landen.

Vanaf het begin was het niet alleen de verbondenheid in Christus die de leden samenbond en inspireerde tot wereldwijde samenwerking, maar ook de inzet voor vrede en recht. Na de oprichting van de Wereldraad volgde de oprichting van de Raad van Kerken in Nederland.

Er zijn jaren van groot élan geweest. Er zijn ook tijden van verkoeling van de relaties tussen kerken geweest. Hoe is de stand van zaken nu? En wat kunnen we voor de toekomst verwachten?

Mgr. Gerard de Korte, bisschop van ’s-Hertogenbosch laat zijn licht over deze vragen schijnen en gaat met ons in gesprek. De avond wordt georganiseerd door het Beraad van Kerken ’s-Hertogenbosch.

info

facebook.com/BeraadVanKerkenDenBosch
www.bisdomdenbosch.nl

locatieGereformeerde kerk vrijgemaakt, Evertsenstraat 35
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl