Vandaag is vrijdag 20 september  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Kerk in Nood (ACN Nederland)
(Kerk in Nood)

Kerk in Nood (ACN Nederland)

Website E-mail

Kerk in Nood ondersteunt christenen over de hele wereld waar zij worden vervolgd of onderdrukt of waar zij in pastorale nood zijn.

Peperstraat 11-13
5211 KM  's-Hertogenbosch
(073) 613 08 20
info@kerkinnood.nl
www.kerkinnood.nl

Abdij van Park 5
B-3001 Leuven
016/39 50 50
info@kerkinnood.be
www.kerkinnood.be

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 8 juni    Evangelie van 2019-06-08
begintijd10:30 uur
 titelOntmoeting met kardinaal Sarah
beschrijving

Kom op zaterdag 8 juni naar ’s-Hertogenbosch en ontmoet kardinaal Robert Sarah, een man met een bijzonder levensverhaal. U bent van harte welkom.

Kardinaal Robert Sarah werd in 1945 in een arm gezin geboren in Guinée. Amper 33 jaar oud werd hij de jongste aartsbisschop ter wereld in een periode dat het land verscheurd werd door een bloedige dictatuur. Zijn inzet voor vrijheid van het volk bracht hem bovenaan de dodenlijst. Paus Johannes Paulus II riep hem in 2001 naar Rome, waar paus Benedictus XVI hem in 2010 tot kardinaal creëerde en paus Franciscus hem tot één van zijn naaste medewerkers maakte.

Op zaterdag 8 juni zal de huidige prefect van de Congregatie voor de Goddelijke Eredienst voorgaan tijdens een Heilige Mis in de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch. In het nabijgelegen Sint-Janscentrum zal hij spreken over de zijn leven in Guinée en in het Vaticaan, de Kerk en de moderne samenleving en over God.

Programma
10.30 uur – Heilige Mis in de Sint-Janskathedraal
12.30 uur – Lunch in het Sint-Janscentrum
14.00 uur - Voordracht kardinaal Sarah
15.30 uur - Thee, koffie en tijd voor ontmoeting

Voor het middagprogramma in het Sint-Janscentrum kunt u kaarten kopen (lunch inclusief) voor € 7,50 stuk. Bij de voordracht in het Sint-Janscentrum is vertaling door middel van radio’s aanwezig. Vooraf aanmelden via onderstaande formulier is noodzakelijk vanwege het beperkte aantal plaatsen. U krijgt de plaatsbewijzen per post toegestuurd.

Op vrijdag 7 juni is er een speciale ontmoeting met kardinaal Sarah voor priesters en religieuzen. Voor meer informatie hierover kunt u ons bellen op kantoor via 073-613 08 20.

info

(073) 613 08 20
info@kerkinnood.nl
www.kerkinnood.nl

organisatieKerk in Nood (ACN Nederland)
locatieSint-Janskathedraal, Torenstraat 16 en Sint-Janscentrum, Papenhulst 4
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl