Vandaag is dinsdag 26 mei  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Huis voor de Pelgrim

Huis voor de Pelgrim

Website E-mail

Raadhuisplein 1 6226 GN Maastricht (043) 321 57 15

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 13 t/m vrijdag 18 oktober 2019    Evangelie van 2019-10-13
 titelBedevaart naar Zuid-Italie
beschrijving

Huis voor de Pelgrim organiseert van 13 t/m 18 oktober 2019 een bedevaart naar Zuid-Italië. Deze bedevaart naar het Land van Gerardus bied het Huis voor de Pelgrim aan in samenwerking met de Nederlandse redemptoristen van Klooster Wittem.

Land van Gerardus
Een echte volksheilige. Zo mag Gerardus Majella wel worden genoemd. Heel wat parochies, scholen en verenigingen dragen zijn naam. Rond zijn feestedag in oktober zoeken we hem thuis in Zuid-Italië op.

Prachtige streek
Daar, in de streken als Campanië, Apulië en Basilicata, lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Authentieke dorpen verbergen zich achter magnifieke stadjes. Met daar omheen een van de mooiste landschappen van Europa. Hier is Sint Gerardus - of zoals ze daar zeggen San Gerardo - geboren, getogen en gestorven. Met hem in ons kielzorg volgen we het spoor terug van de paters redemptoristen, bij wie Gerardus Majella zich aanlsoot en leren we ook andere Zuid-Italiaanse heiligen kennen.

Programma
Vanuit Nederland vliegen we naar Napels. De eerste dagen bezoeken we onder meer de beroemde opgravingen in Pompeï en Scala, de geboorteplaats van de orde der redemptoristen. We genieten van het adembenemende uitzicht aan de Amalfikust en wandelen door de straatjes van Pagani.

Op 16 oktober - de feestdag van San Gerardo - bezoeken we zijn heiligdom in Materdomini, waar hij in 1755 overleed. Een ander hoogtepunt van deze reis is het bezoek aan Muro Lucano, waar Gerardus werd geboren.

Ook het bezoek aan Sant’Agata dei Goti mag u niet missen. Het stadje is een juweel. De stichter van de redemptoristen Sint Alfonsu de’ Liguori werkte hier als bisschop. Samen met het bijna altijd mooie weer en geweldige landschap, kan deze reis al bija niet meer stuk.

info

(043) 321 57 15
www.huisvoordepelgrim.nl/onze-reizen/zuid-italie/Gerardus

organisatieHuis voor de Pelgrim
locatie
plaatsItalie
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl