Vandaag is vrijdag 10 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 4 juni 2019    Evangelie van 2019-06-04
begintijd19:30 uur
eindtijd21:45 uur
 titelVerdiepingsavond Laudato Si *VERPLAATST*
beschrijving

De laatste verdiepingsavond uit de serie van drie is verplaatst van 28 mei naar 4 juni ivm de aangekondigde stakingen in het OV.

Available for mother nature

Hoe sta jij als Young professional, student of gewoon jongere in onze maatschappij?
Maak jij je druk om deze wereld, het milieu en de kant die we met z’n allen opgaan?

Dan ben jij van harte uitgenodigd voor onze verdiepingsavonden rondom de encycliek Laudato Si’. Een document geschreven door Paus Franciscus over het zorgdragen voor onze aarde (milieu) en elkaar. Sprekers uit het professionele werkveld van de ChristenUnie, NS en GroenGeloven en de Groene Lobby komen vertellen over het concreet maken van de encycliek. Ook Mgr. Hendriks, Marjolein Tiemen en Gerard Moorman helpen ons tot een dieper begrip van Laudato Si’. De avond wordt afgesloten met een groepsgesprek en een borrel.

De encycliek Laudato Si’
De encycliek Laudato Si’ is een document van de paus, waarin hij de visie van de kerk over het omgaan met ons milieu en elkaar uiteenzet. De encycliek is niet alleen geschreven voor de gelovigen, maar voor alle mensen van goede wil. Paus Franciscus sluit met deze encycliek aan bij de actualiteit van het onderwerp. Benieuwd wat de kerk over het milieu te zeggen heeft?

Dinsdag 30 april: Wat gebeurt er in ons huis?

 • Mgr. Hendriks zal deze eerste avond een inleiding geven over de eerste twee hoofdstukken van de encycliek Laudato Si’ over wat er nu in de natuur gebeurt, wat de rol is van een natuurlijke verandering en hoe het handelen van de mens zijn invloed heeft op het milieu.
 • Juan Nibbelink zorgt voor de herbestemming van materialen uit oude treinen van de NS. De NS streeft ernaar dat materialen uit haar oude treinen 100% gerecycled worden. Inmiddels is het de NS al gelukt om zo’n 97-98% van het ‘afval’ een nieuwe bestemming te geven. Juan zorgt met een groep makers dat ook de moeilijkste materialen een nieuwe herbestemming krijgen. Zo worden er vanuit de treinvloer en de informatieborden een tafeltennistafel en tafeltennisbatjes gemaakt. Naast het herbestemmingsverhaal vertelt Juan ons over circulaire economie, waarbij al bij de bouw van bijvoorbeeld een nieuwe trein wordt stilgestaan bij het tweede leven van de oude materialen.

Dinsdag 14 mei: De menselijke oorzaak en de dialoog

 • Marjolein Tiemens van GroenGeloven neemt ons de tweede avond mee in de rol van de toegenomen technologie, de verbinding tussen mens en natuur en hoe de dialoog tussen politiek en economie invloed hebben op het milieu aan de hand van het maken van een spijkerbroek.
 • Michel Klein, Provinciaal Statenlid ChristenUnie, vertelt hoe hij op lokaal en nationaal niveau de dialoog over de zorg voor de schepping aangaat. Vanuit zijn christelijke identiteit probeert hij lokaal goede regelingen te treffen zodat iedereen vanuit zijn of haar verantwoordelijkheid kan bijdragen aan het verduurzamen van de wereld.

Dinsdag 4 juni: Ecologische bekering en levensstijl

 • Gerard Moorman, stafmedewerker duurzaamheid van de KNR, spreekt over contemplatie in de schepping, ecologische bekering en het aanpassen van de levensstijl.
 • Jasper Fleers van de groene lobby, geeft een getuigenis over zijn ecologische bekering en hoe hij zijn levensstijl heeft aangepast. Met zijn eigen bedrijf verbindt hij ideeën en mensen aan elkaar om bij te dragen aan verduurzaming.

Info

 • Wie: 18-35 jaar
 • Wat: reeks verdiepingsavonden Laudato Sí
 • Waar: Nicolaasbasiliek, Prins Hendrikkade 73 (tegenover Amsterdam CS)
 • Wanneer: 30 april, 14 mei en 4 juni
 • Hoe laat: 19.30 - 21.45 uur
 • Entree: € 5 per avond, € 12,50 voor de hele reeks

info

www.jongekerk.nl/nieuwsberichten/jongeren/verdiepingsavonden-laudato-si-available-mother-nature

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieBasiliek van de Heilige Nicolaas, Prins Hendrikkade 73
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl