Vandaag is zondag 22 september  

categorie categorie processie
processie
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 26 mei    Evangelie van 2019-05-26
begintijd10:30 uur
 titelLiduinaprocessie Schiedam
beschrijving

Dit jaar viert op zondag 26 mei de Liduinaprocessie in Schiedam haar eerste jubileum. Vijf jaar geleden werd processie van Sint Liduina voor het eerst gehouden. Dat was toen de kerk van Sint Liduina en Onze Lieve Vrouw Rozenkrans 25 jaar basiliek vierde. Vicaris Henri Egging is rector van de basiliek. Hij nodigt iedereen van harte uit voor de processie.

Mgr. Van den Hende onderstreept die uitnodiging in een brief aan parochies en leden van pastorale teams: “Deze keer vindt de Liduinaprocessie plaats in het Jaar van de Roepingen. De heilige Liduina heeft op haar ziekbed haar roeping gevonden. Reeds jong was zij, na een val op het ijs, aan bed gekluisterd. Na een periode van verzet kon zij haar chronische ziekte verbinden met de overweging van het lijden van Christus. Zij putte veel kracht uit het regelmatig ontvangen van de heilige Communie.”

“Vanaf haar ziekbed heeft de heilige Liduina concrete daden van liefde verricht: door haar gebed, door haar vele bezoekers goede raad te geven en dor haar giften aan de armen”, aldus de bisschop. “Als christengelovigen vormen wij in gezamenlijkheid een gemeenschap van geroepenen. We mogen bouwen aan een beschaving van liefde. Moge het gelovige antwoord van de heilige Liduina ons inspireren en bemoedigen om op onze beurt onze roeping te verstaan en te volgen.”

Het Liduinafeest met de Liduinaprocessie wordt jaarlijks gehouden op de zesde zondag van Pasen (de zondag voor Hemelvaartsdag).

Het Liduinafeest op zondag 26 mei begint om 10.30 uur een feestelijke eucharistieviering. Om 13.30 uur start de processie. Deze wordt rond 15.45 uur afgesloten met een korte vesperdienst. Zie voor meer informatie over de Liduinaprocessie 2019 het agenda-item.

Programma
10.30 uur - Feestelijke eucharistieviering
11.30 uur - Koffie/thee en de gelegenheid een zelf meegebrachte lunch te gebruiken - in parochiezaal De Wilgenburg
13.30 uur - Start processie met kort gebedsmoment in de Liduinabasiliek
15.45 uur - Afsluiting met een korte vesperdienst

Locatie
Basiliek van de H. Liduina en Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans
Singel 104, 3112 GS Schiedam

info

www.bisdomrotterdam.nl/activiteiten/jaar-van-de-roepingen-agenda/liduinaprocessie-2019

organisatieBisdom Rotterdam
locatieBasiliek van de H. Liduina en Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans
plaatsSchiedam (Zuid-Holland)
postcode31
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl