Vandaag is vrijdag 20 september  

categorie categorie Retraite
retraite
Congregatie Broeders van Huijbergen
(Broeders van Huijbergen)

Congregatie Broeders van Huijbergen

E-mail

Boomstraat 28
4635 CX Huijbergen

(0164) 642582

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 23 t/m zaterdag 25 mei    Evangelie van 2019-05-23
begintijd14:00 uur
eindtijd14:00 uur
 titelRetraitedagen - Vreemdeling ben ik
beschrijving

Het vreemdelingschap op aarde behoort tot het wezen van het christelijk geloof. Christenen zijn pelgrimsreizigers, gericht op een nieuwe wereld, door Jezus Koninkrijk Gods genoemd. Deze gerichtheid is een centraal thema in de Bijbel.

De ervaring van vreemdeling-zijn kan beangstigen en bevrijden tegelijk. Waar ben je thuis of waarmee ben je verbonden wanneer je toch ‘slechts’ vreemdeling bent? Maar ook: als vreemdeling ben ik vrij, ik hoef me niet te hechten aan geld en goed en bezit. Vreemdelingschap helpt je in vrijheid te leven.

Tegelijk geeft de bijbel aan dat bevrijd vreemdelingschap een verantwoordelijkheid meebrengt: behoed de aarde maar bezit haar niet. En: ontferm je over de mens die zoals jij, vreemdeling is of als vreemdeling bij je aanklopt.

Aan de hand van bijbelteksten over vreemdelingschap en vreemdeling zijn gaan we in op vragen als: Hoe ervaar ik mijn aanwezigheid op deze wereld? Ben ik een vreemdeling op aarde? Wie of wat draagt mij als vreemdeling? Waar en hoe kom ik thuis?

Drie dagen van gesprek, ontmoeting en verdieping in een bosrijke omgeving.
Kosten: € 125,-

info

Franck Ploum
(0164) 642650
franck@abcfh.nl
www.abcfh.nl

organisatieCongregatie Broeders van Huijbergen
locatieBroederhuis Sint Maria, Boomstraat 7
plaatsHuijbergen (Noord-Brabant)
postcode46
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl