Vandaag is vrijdag 20 september  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneermaandag 10 juni    Evangelie van 2019-06-10
(2e Pinksterdag)
 titelOpen Kerkendag
beschrijving

Op tweede pinksterdag, maandag 10 juni, wordt voor de tweede keer een Open Kerkendag gehouden. Het streven is dat op Open Kerkendag zoveel mogelijk kerkgebouwen open zijn voor publiek. De Open Kerkendag wordt georganiseerd om mensen te betrekken bij de toekomst van kerkgebouwen, in voortgezet gebruik als godshuis of met een nieuwe bestemming.

Aanmelden
Parochies kunnen zich via de website www.openkerkendag.nl aanmelden voor deelname aan de Open Kerkendag. Op die website zal een digitale kaart beschikbaar komen waarop te zien is welke kerkgebouwen die dag voor publiek geopend zijn.

De eerste Open Kerkendag werd gehouden als ‘Brabantse Open Kerkendag’ op 26 november 2017, op initiatief van Stichting De Brabantse Hoeders. Dit jaar vindt de Open Kerkendag ook in de provincie Zeeland plaats.

Voor de organisatie van de Open Kerkendag is de stichting Open Kerken opgericht. Daarin zijn de Brabantse Hoeders, de PKN en de bisdommen Breda en ’s-Hertogenbosch vertegenwoordigd.

info

www.openkerkendag.nl

locatie
plaatsNoord-Brabant (Noord-Brabant)
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl