Vandaag is zaterdag 30 mei  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerdonderdag 23 mei 2019    Evangelie van 2019-05-23
begintijd20:00 uur
 titelInfoavond - Pelgrimage naar Engeland
beschrijving

In het kader van nieuwe initiatieven bij de H. Franciscusparochie i.o. Haarlem-Noord/Velsen bieden wij een pelgrimsreis naar Engeland, naar de wieg van de Nederlandse kerk. Deze reis voert u naar het noorden van Engeland waar de voor ons belangrijke missionarissen Willibrordus, Bonifatius, Adelbertus en Engelmundus waarschijnlijk allemaal gewoond en gewerkt hebben alvorens ze de oversteek naar Nederland maakten.

Programma

Dag 1, zondag 15 september
Overtocht IJmuiden – Newcastle Vertrek, na een Eucharistieviering, vanuit de Pieterkerk. Met de Ferry naar Newcastle. Aan boord wacht de deelnemers een diner buffet. Overnachting op zee.

Dag 2, maandag 16 september
Aankomst Newcastle en door naar York. Ontbijtbuffet aan boord. Met touringcars naar York. Uitgebreide rondleiding door het middeleeuwse centrum met bezoek aan de kathedraal. Lunch in York en Eucharistieviering. ’s Avonds diner en een lezing.

Dag 3, dinsdag 17 september
Ripon Een dagtocht naar Ripon. Bezoek aan de kathedraal en de crypte. Bezoek Fountains Abbey, de ruïne van een Cisterciënzer abdij. Aan het eind van de middag, na de Eucharistieviering per touringcar terug naar York voor diner, lezing en overnachting.

Dag 4, woensdag 18 september
Ampleforth Abbey en Stanbrook Abbey Een tocht buiten York om twee nog bestaande Benedictijnerkloosters in de omgeving van York te bezoeken, Ampleforth Abbey en Stanbrook Abbey. Lunch en eucharistieviering in één van de beide abdijen. Diner, lezing en overnachting wederom in York.

Dag 5, donderdag 19 september
Naar Newcastle Na het ontbijt uitchecken en per touringcar naar het noorden om in Newcastle uit te komen. In Newcastle volgt een rondleiding met een plaatselijke gids en bezoekt u onder meer de burcht en de kathedraal. Lunch en eucharistieviering in Newcastle. Rest van de middag ter vrije besteding. Diner, lezing en overnachting in Newcastle.

Dag 6, vrijdag 20 september
Jesmond en inscheping ’s Morgens naar Jesmond. Bezoek aan St. Mary’s Chapel met slotviering in de Sacred Heart kerk in North Gosforth. Na de lunch richting haven en inscheping voor de overtocht naar IJmuiden. Diner aan boord. Overnachting aan boord.

Dag 7, zaterdag 21 september
thuiskomst Ontbijtbuffet aan boord en aankomst in de haven IJmuiden. Na de ontscheping keert iedereen op eigen gelegenheid huiswaarts.

Kosten
Reis: € 799 pp all-in
Overige kosten:
Reisverzekering: € 13,44
Annuleringsverzekering (incl. 21% assurantiebelasting) 6,65 % van de reissom
Bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per factuur (max. 9 personen)
Toeslag 1-persoonskamer: € 299

Infoavonden op  16 en 23 mei
U bent allen van harte uitgenodigd op de informatiemiddag of -avond:

  • 16 mei 14.00 uur, Pieterkerk, Zuiderkruisstraat 1, IJmuiden
  • 23 mei 20.00 uur, Parochiecentrum van de Mariakerk, Lingestraat 1, Haarlem-Noord

Aanmelden en meer informatie
Centraal secretariaat Franciscusparochie i.o.
info.franciscusparochie@gmail.com
(06) 556 27 670

info

Centraal Secretariaat
Ingeborg Claessens
(06) 556 27 670
info.franciscusparochie@gmail.com
www.parochiefranciscus.net/pelgrimage-in-de-voetsporen-van-willibrordus

locatieParochiecentrum van de Mariakerk, Lingestraat 1
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl