Vandaag is vrijdag 10 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 8 juni 2019    Evangelie van 2019-06-08
begintijd09:30 uur
eindtijd15:30 uur
 titelInspiratiedag voor Pinksteren
beschrijving

Hoe kun je in een druk dagelijks bestaan toch tijd vrij maken voor de kracht van de Heilige Geest? Die vraag staat centraal tijdens een Inspiratiedag voor Pinksteren op zaterdag 8 juni. De dag is een initiatief van het Centrum voor Huwelijk en Gezin van het bisdom.

Jezus heeft bij zijn Hemelvaart gezegd dat hij een helper zou sturen om voor altijd bij ons te zijn: de Heilige Geest. Met Pinksteren vieren we zijn komst. Maar hoe kun je als gewone gelovige aanspraak maken op dat aanbod van God om de kracht van de Heilige Geest te bespeuren? Daarover gaat het tijdens deze studiedag door middel van gebed, zang en een inspirerende inleiding over de Heilige Geest. De lezing wordt verzorgd door Hetty Gommans van de beweging Geloof en Licht.

De dag begint om 9.30 uur met een eucharistieviering (met bisschop Harrie Smeets) in de Caroluskapel in Roermond. Aansluitend is er een programma rond het thema en een gezamenlijke lunch. De dag wordt afgesloten met een moment van aanbidding en gelegenheid om het sacrament van boete en verzoening te ontvangen.

Programma
11.00 uur - Inleiding over de Heilige Geest door Hetty Gommans
12.00 uur - Lunch, s.v.p. brood zelf meenemen
13.00 uur - Thema-lezing
14.00 uur - Koffie/thee
14.30 uur - Aanbidding met biechtgelegenheid
15.30 uur - Einde dag

Graag aanmelden vóór 5 juni bij Myriam Rademaker, telefonisch 0475-386892, via de mail: m.rademaker@bisdom-roermond.nl of via de digitale aanmeldbon.

Een vrijwillige bijdrage voor de koffie en thee wordt op prijs gesteld.

info

Myriam Rademaker
(0475) 38 68 92
m.rademaker@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieBisdomgebouwen, Swalmerstraat 100
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl