Vandaag is vrijdag 20 september  

categorie categorie Lezing
lezing
RKJ Leiden

RKJ Leiden

Website E-mail

RKJ Leiden (Regionale Katholieke Jongerengroep) is een van de oudste lokale jongerengroepen ontstaan vanuit de WKJ (Werkgroep Katholieke Jongeren)

www.rkjleiden.nl Leiden

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 23 mei    Evangelie van 2019-05-23
begintijd19:00 uur
 titelVerdiepingsavond Theologie van het Lichaam
beschrijving

Op donderdag 23 mei mogen wij Chiara van Voorst en Lidwine Pouw-Buirma (van Pure Womanhood) verwelkomen als onze gastsprekers! Wij zullen ons deze avond verdiepen in de Theologie van het Lichaam.

”Wat betekent het om een persoon te zijn, geschapen naar Gods beeld en gelijkenis?” - Dit is waar Paus Johannes Paulus II dieper op ingaat in zijn Theologie van het Lichaam.

”De theologie van het lichaam gaat om het volgende: het onzichtbare (God) wordt zichtbaar door het fysieke (het lichaam). Alle menselijke liefde, die uitgedrukt wordt door ons lichaam, wijst naar Gods liefde! Het geeft een uitleg van de eenheid tussen ziel en lichaam, tussen man en vrouw en tussen God en de mens.”

Op deze avond zal er een bondige uitleg worden gegeven van de Theologie van het Lichaam van Paus Johannes Paulus II en wat dit praktisch betekent voor ons leven.

Programma
19.00 uur - H. Mis (Lodewijkkerk, Steenschuur 19)
19:50 uur - Inloop (parochiezaal)

Als je niet kunt deelnemen aan de H. Mis, sluit je gerust aan bij de Verdieping!

De presentatie duurt ruim een uur, daarbij zal gelegenheid zijn om vragen te stellen. Hierna volgt er een gezellige borrel op dezelfde locatie.

info

www.rkjleiden.nl

organisatieRKJ Leiden
locatieHeilige Lodewijkkerk, Steenschuur 19
plaatsLeiden (Zuid-Holland)
postcode23
bisdomRotterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl