Vandaag is dinsdag 10 december  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerdonderdag 25 juli    Evangelie van 2019-07-25
(Sint Jacob)
begintijd19:00 uur
eindtijd20:30 uur
 titelFeest H. Christoffel en H. Jacobus
beschrijving

Sint Christoffel is de patroonheilige van de kathedraal en van de stad Roermond. Ook is hij beschermheilige van de reizigers. De St. Christoffelkathedraal van Roermond kent veel reizigers omdat hier veel pelgrims komen op weg naar Santiago de Compostela, om in de kathedraal de armreliek van de H. Jacobus te vereren, de heilige wiens overige botten zich in Santiago bevinden.

De Kerk viert vandaag de gedachtenis van zowel Christoffel alsook Jacobus. Met een feestelijke H. Mis in de kathedraal onder leiding van plebaan-deken R. Merkx en met medewerking van de parochiële koren en de Broederschap van de H. Jacobus.

info

www.kathedraal-roermond.nl

locatieSint-Christoffelkathedraal, Grote Kerkstraat 2
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl