Vandaag is zaterdag 20 april  

categorie categorie processie
processie
wanneerzondag 30 juni 2019    Evangelie van 2019-06-30
begintijd09:30 uur
 titelSacramentsprocessie Wessem
beschrijving

Zondag 30 juni is in Wessem de jaarlijkse sacramentsprocessie. De stichting Cultureel Erfgoed Wessem zet zich in om deze traditie in stand te houden en dit gebeurd in steeds meer Limburgse plaatsen.

Ze roept daarom verenigingen, buurtverenigingen en inwoners op om deel te nemen aan deze processie. De processie vindt plaats na de H. Mis van 9.30 uur. Schutterij St. Joris opent de processie met kamerschoten, waarna deze via de Kloosterlaan, Hofstraat en Terpstraat naar het eerste rustaltaar gaat bij de St. Joriskapel op het van Horneplein. Vervolgens via de Marktstraat naar het rustaltaar op de Markt, waarna via de Steenweg naar het laatste rustaltaar bij het H. Hartbeeld op de Kloosterlaan wordt getrokken waar de processie wordt ontbonden. Bij de rustaltaren staan processiepaaltjes met vaantjes.

info

www.cluster-emmaus.nl

locatieSt. Medarduskerk, Groenstraat 22
plaatsWessem (Limburg)
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl