Vandaag is dinsdag 10 december  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 21 juli    Evangelie van 2019-07-21
begintijd09:30 uur
eindtijd17:30 uur
 titelBedevaart naar Sint Odilia
beschrijving

Op zondag 21 juli, Odiliazondag, a.s. houden we in St. Odiliënberg weer voor de parochie en pelgrims van elders de jaarlijkse Odiliabedevaart. De H. Odilia van de Elzas wordt minimaal vanaf de dertiende eeuw vereerd op de Kerkberg. Dat deden de kanunniken van het Aartsbisdom Utrecht, dat deed de Orde van het H. Graf en daarna de bisschop van Roermond.

Bij gelegenheid van de restauratie van de kerk in 1686 liet bisschop Cools niet alleen de relikwieën van de HH. Wiro, Plechelmus en Otgerus weer vanuit Roermond naar Berg overbrengen, maar tevens een relikwie van de H. Odilia van Keulen. Beide heiligen herkregen haar gezichtsvermogen en zijn daarom patrones van mensen met een oogziekte (vroeger genaamd “ooglijders”). Vele eeuwen wordt op de Kerkberg gebeden op voorspraak van de H. Odilia voor genezing van oogaandoeningen, maar ook om inzicht in moeilijke kwesties en roepingsvragen. In de loop der eeuwen zijn verscheidene wonderen beschreven.

Wij nodigen U uit U bij deze gebedstraditie aan te sluiten op 21 juli 2019!

Programma
09:30 uur - Hoogmis in de Basiliek
aansluitend koffie en vlaai in Priorij Thabor
11:30 uur - Rozenhoedje I met Odilia-litanie in de Basiliek
12:00 uur - Angelus, Noon en Odilialied in de Basiliek
13:30 uur - Voordracht in de priorij
14:00 uur - Biechtgelegenheid (tot 14:45 uur)
14:15 uur - Rozenhoedje II met Odilia-litanie in de Basiliek
15:00 uur - Plechtige Odilialof
16:10 uur - Kinderzegen
16:15 uur - Rozenhoedje III met Odilia-litanie in de Basiliek
16:45 uur - Zegen met het Allerheiligste
17:00 uur - Gregoriaanse Vespers in de Basiliek

De Basiliek is de gehele dag open voor gebed en bezoek.

Odiliazondag kent een overvloed aan genaderijke momenten. Voor wie het palmtakje, het askruisje, de Blasiuszegen en het Hubertusbrood iets betekenen, zal dat direct duidelijk zijn. Soms is genade stoffelijk tastbaar. Zo ook op Odiliazondag. De wonderen die door pelgrims door de eeuwen zijn beschreven, hadden vaak betrekking op contact met Odiliawater. En wie heeft er niet gehoord van Lourdeswater bekend om zijn heilzame werking?

info

priorijthabor.blogspot.com

locatieBasiliek van de H.H. Wiro, Plechelmus en Otgerus, Kerkplein 15
plaatsSint-Odilienberg (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl