Vandaag is donderdag 9 april
Witte Donderdag
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerdinsdag 7 april    Evangelie van 2020-04-07
begintijd19:30 uur
eindtijd22:45 uur
 titelMatthaus Passion in de Vitus *AFGELAST*
beschrijving

Ook dit jaar wordt de Matthaus Passion van J.S. Bach door Bachkoor Holland in de St. Vituskerk uitgevoerd samen met het concertgebouwkamerorkest en het Haags Matrozenkoor. Kaarten zijn online verkrijgbaar via Bachkoor Holland.

De toegangsprijs bedraagt € 53,00 (ongeplaceerd) + € 3,25 reserveringskosten (€ 20,– CJP)

De kaartverkoop loopt via www.bachkoorholland.nl ;of via de Nationale Theaterkassa 0900-9203 (€ 0,45 pm).

Solisten
Alt: Helen Charlston
Sopraan: Siti Tornhill
Tenor, Evangelist: Mikael Stenbaek
Bas, Christus: Niklaus Kost
Tenor aria’s: Seil Kim
Bas aria’s: Halvor Melien
Dirigent: Gijs Leenaars

zie ook www.bachkoorholland.nl ;, concertgebouwkamerorkest en haagsmatrozenkoor

Bachkoor Holland
Het Bachkoor Holland werd in 1921 opgericht door Johan Schoonderbeek als koor van de Nederlandse Bachvereniging. In 1927 nam Evert Cornelis als dirigent de leiding van het koor over, om in 1931 plaats te maken voor Anthon van der Horst, die dirigent bleef tot 1965. In dat jaar werd Van der Horst opgevolgd door Charles de Wolff. Begin 1983 werd het koor onder diens leiding zelfstandig.

Van 1998 tot 2001 was de leiding in handen van dirigent Daniel Reuss. Na diens aftreden trad Charles de Wolff tijdelijk opnieuw aan als dirigent, waarna Jan Willem de Vriend als gastdirigent een aantal concerten dirigeerde. Van 2004 tot 2010 was de artistieke leiding in handen van Roy Goodman. Rob Vermeulen was die periode als koordirigent aan het koor verbonden en verantwoordelijk voor de samenstelling van het koor en ontwikkeling van de koorklank.

De artistieke leiding tijdens het huidige seizoen is in handen van Gijs Leenaars, die sinds seizoen 2009/2010 verbonden is aan Bachkoor Holland als dirigent.

De jaarlijkse uitvoeringen van de Matthäus Passion worden gegeven in de monumentale Nieuwe Kerk in Delft. In deze kerk komen ook andere grote koorwerken van Johann Sebastian Bach, zoals het Weihnachtsoratorium en de Johannes Passion heel goed tot hun recht. Het vaste repertoire van het Bachkoor Holland omvat, naast de drie genoemde werken, de Hohe Messe, de Missae Brevis en de Cantates. Daarnaast worden met wisselende frequentie werken uitgevoerd van andere componisten. De koorleden komen uit het hele land en zijn vrijwel allen professionele zangers en zangeressen.

De repetities worden gehouden te Delft, terwijl uitvoeringen behalve in Delft, op diverse plaatsen in Nederland worden gegeven. Het koor werkt samen met het Concertgebouw Kamerorkest, het vroegere Amsterdams Kamerorkest. Ook is er een incidentele samenwerking met andere Nederlandse orkesten zoals het Combattimento Consort Amsterdam en het Residentie Orkest.

Het koor is nauw gelieerd aan de Stichting Nederlands Bach Collegium, die zich ten doel stelt niet alleen de koorwerken, maar ook andere werken van Bach uit te voeren. Het Nederlands Bach Collegium In 1993 werd de Stichting Nederlands Bach Collegium in het leven geroepen met als doel uitvoeringen te verzorgen van alle werken van Johann Sebastian Bach: koorwerken, kamermuziek, orkestwerken, orgelwerken en werken voor andere solo-instrumenten. Voor de uitvoeringen van de koorwerken wordt uitsluitend samengewerkt met het Bachkoor Holland. Ook bestuurlijk bestaan nauwe banden met het Bachkoor Holland en met het Concertgebouw Kamerorkest.

info

www.vitus.nl
www.bachkoorholland.nl/matthaus-passion.html

locatieVituskerk, Emmastraat 5
plaatsHilversum (Noord-Holland)
postcode12
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl