Vandaag is dinsdag 10 december  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerzaterdag 27 juli    Evangelie van 2019-07-27
(Titus Brandsma)
begintijd14:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelGedachtenis zalige pater Titus Brandsma
beschrijving

Gedachtenisdag zalige pater Titus Brandsma in Bedevaartskerk van Maria van Renkum Voordracht:

‘Titus Brandsma, een lichtend voorbeeld’
Een Karmelitaanse blik op Titus Brandsma toen en zijn betekenis ‘Anno nu’

In de bedevaartskerk OLV ten Hemelopneming wordt een bijzonder programma aangeboden: ter ere van de gedachtenisdag van de zalige pater Titus Brandsma,verzorgen drie leden van de Karmel een middagprogramma. Voorafgaand aan het programma wordt om 13.30 uur de rozenkrans bij Onze Lieve Vrouw van Renkum gebeden. Daarna start het officiele programma om 14.00 uur met een eucharistieviering in de kerk, met ter afsluiting gebeden van Titus Brandsma en om 15.00 uur het gebed van de Goddelijke barmhartigheid. Celebrant is pater B. Halma, Karmeliet uit Nijmegen.

Arnold Roozendaal en Marianne van Waterschoot, beiden lid van de Gemeenschap van Geassocieerden van de Karmel, nemen u na de pauze in de pastorie rond 15.30 uur, mee in het spoor van Titus Brandsma. Deze bijzondere, veelzijdige Karmeliet verzette zich tijdens de Tweede Wereldoorlog als mensen niet tot hun recht kwamen en geschonden werden in hun waardigheid. Iets dat in de huidige tijd nog steeds navolging krijgt.

Toelichting lezing: Als je onder een heilige iemand verstaat, die een voorbeeldig en godsvruchtig leven heeft geleid en door de tijd heen veel mensen geïnspireerd heeft, dan is Titus Brandsma zeker een heilige te noemen. Maar, die heilige was ook een mens met aarzelingen. En wie herkent die beide aspecten bij zichzelf niet? Elk mens krijgt zijn of haar beproevingen en uitdagingen in het leven. En dan zijn er altijd van die bijzondere mensen, die juist dan in staat zijn boven zichzelf uit te stijgen.

Entree: vrijwillige bijdrage (richtprijs € 5)

info

(06) 19 344 199
(0317) 312 321 (dagelijks tot 11.30 uur)

locatieMariabedevaartskerk O.L.V. Tenhemelopneming, Dorpsstraat 1
plaatsRenkum (Gelderland)
postcode68
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl