Vandaag is dinsdag 10 december  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneervrijdag 19 t/m zondag 21 juli    Evangelie van 2019-07-19
 titelJongeren ontmoeten elkaar in Auschwitz
beschrijving

Duizend jongeren uit zestien Europese landen ontmoeten elkaar in Polen om zich in te zetten tegen antisemitistische en rascistische vooroordelen. Ook een groep Nederlandse jongeren doet mee.

“Er is een tegenverhaal nodig”, vinden de jongeren, die de beweging Youth for Peace vormen. Van 19 tot 21 juli ontmoeten zij elkaar in Krakau, waarbij ze op 20 juli op pelgrimstocht naar Auschwitz-Birkenau gaan. Vanuit Auschwitz willen zij een boodschap van eenheid en vrede de wereld in sturen.

Tijdens dit weekend herdenken ze de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog, de Shoah en de Porrajmos (de uitroeiing van Roma en Sinti). Ook zetten ze zich in voor kinderen in moeilijkheden, daklozen, eenzame ouderen en vluchtelingen.

Op het programma staat onder meer een getuigenis van Lidia Maksymowicz, overlevende van het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau en slachtoffer van medische experimenten door de nazi’s. Op zaterdag 20 juli houden de jongeren een stille tocht in vernietigingskamp Birkenau. Ze leggen er kransen bij het monument voor de slachtoffers, als teken van hun inzet tegen elke vorm van geweld en racisme.

info
locatieConcentratiekamp Auschwitz-Birkenau
plaatsAuschwitz (Polen)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl