Vandaag is zaterdag 30 mei  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 31 augustus 2019    Evangelie van 2019-08-31
begintijd16:00 uur
 titelOrgelconcert Gertrudis Cultuurstichting
beschrijving

Orgelconcert op zaterdagmiddag In het muziekaanbod van de Gertrudis Cultuurstichting GCS) is er op zaterdag 31 augustus in de Gertrudiskerk van Bergen op Zoom een orgelconcert waarbij het Ibach-orgel bespeeld wordt door de organist Mark Christiaanse.

Het belooft een boeiend programma te worden met muziek van Duitse en Engelse componisten. Mark Christiaanse studeerde van 2007 tot 2013 orgel en improvisatie aan het Conservatorium in Tilburg bij Bram Beekman en Henco de Berg. In juni 2013 behaalde hij cum laude de graad Master of Music met een recital op het grote Marcussen-orgel van de Laurenskerk in Rotterdam. In het kader van zijn master-studie volgde hij ook lessen bij gerenommeerde organisten in binnen- en buitenland.

Mark werkt regelmatig mee aan concerten en begeleidt koren en solisten. Sinds december 2018 is hij de vaste bespeler van het historische Bätz-Witte-orgel (1866) van de markante hervormde kerk van het Zuid-Bevelandse Kapelle.

Op het boeiende programma muziek van J.S. Bach (Toccata, Adagio en Fuga), van Joh. Brahms (enkele koraalvoorspelen) en van F. Mendelssohn-Bartholdy diens 5e sonate voor orgel, opus 65. Tijdens het tweede deel van het programma klinkt verrassende muziek van Engelse componisten die rond de wisseling van de 19e naar de 20e eeuw productief waren. Er klinkt niet zo vaak gehoorde, maar boeiende muziek van Charles Hubert Parry (Chorale fantasia), van Ralph Vaughan Williams (Three preludes on Welsh Hymn Tunes) en tot besluit van Sir Edward Elgar -in een transcriptie voor orgel van G.C. Martin- de “Imperial March” (op. 32).

Het concert begint om 16.00 uur.
De gebruikte ingang is die aan de zijde van de Kerkstraat.

De entree bedraagt € 8
Voor Vrienden van het Ibach-orgel € 4

info

Gertrudiscultuurstichting
Gertrude van Roode-Verhees
gertrudevanroode@hetnet.nl
www.gertrudiscultuurstichting.nl

locatieGertrudiskerk, Grote Markt 10
plaatsBergen op Zoom (Noord-Brabant)
postcode46
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl