Vandaag is woensdag 15 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 27 t/m zondag 29 september 2019    Evangelie van 2019-09-27
begintijd17:00 uur
eindtijd15:30 uur
 titelGezinsweekend in voetsporen Ignatius
beschrijving

Katholieke gezinnen zijn van harte uitgenodigd om in dit weekend samen het geloof te vieren, te beleven en te verdiepen. We zijn te gast in het schilderachtige kloosterdorp Steyl in het klooster van de Missiezusters.

Voor de kinderen en tieners zijn er, onder deskundige leiding, aparte programma’s rondom het thema. Voor de ouders zijn er inleidingen en ontmoetingen. Daarnaast zijn er gezamenlijke Eucharistievieringen, maaltijden, momenten voor het gehele gezin en voor de echtparen onderling.

De heilige Ignatius van Loyola was de oprichter van de Jezuïetenorde. Ignatius hield nauwkeurig bij wat hij in zijn gebed meemaakte. Uit al die aantekeningen is zijn handleiding voor het begeleiden van bidders ontstaan, de ‘Geestelijke oefe-ningen’. Hij legt allereerst de nadruk op het ordenen van je leven, vervolgens op de navolging van Christus en tenslotte op het vermogen om in alle dingen Gods liefde te zoeken en te vinden.

Tijdens dit Gezinsweekend zullen we ons verdiepen in het leven van de heilige Ignatius, zijn liefde tot God, zijn onderscheiding der geesten en op welke wijze de Ignatiaanse methode ons persoonlijk leven kan verrijken.

Aankomst
Vrijdag 27 september 2019 tussen 17.00 en 17.30 uur

Afsluiting
Zondag 29 september om 15.30 uur

Waar
Steyl, Kloosterstraat 8A, 077-3764200

Kosten
Richtprijs € 225 per gezin
(werkelijke gemiddelde kosten per gezin: € 325)

Sprekers

  • Mgr E. de Jong
  • pater Nicolaas Sintobin S.J.
  • kapelaan L. Simons
  • Marilène van den Oever

Organisatie
Centrum voor Huwelijk en Gezin van het bisdom Roermond

info

Myriam Rademaker
m.rademaker@bisdom-roermond.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieKlooster Steyl, Kloosterstraat 8a
plaatsSteyl (Limburg)
postcode59
bisdomRoermond
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl