Vandaag is dinsdag 22 september  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 14 januari    Evangelie van 2020-01-14
begintijd20:00 uur
eindtijd22:00 uur
 titelBirgittabijeenkomst met Nikolaas Sintobin
beschrijving

De werkgroep Birgitta-bijeenkomsten van parochiekern Rosmalen van de Heilige Mariaparochie van ’s-Hertogenbosch organiseert een vijftal lezingen per jaar over actuele en inspirerende onderwerpen in relatie met geloven en kerk zijn.

De lezingen vinden plaats in de Laurentiuszaal of Laurentiuskerk (ingang bij de toren), Oude Baan 1, 5242 HT Rosmalen. De H. Laurentiuskerk maakt deel uit van de Pastorale Eenheid H. Maria & H. Johannes ’s-Hertogenbosch, Rosmalen en Empel.

De lezingen beginnen om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur bent u welkom voor een kopje koffie of thee. De avonden worden uiterlijk om 22.00 uur afgesloten.
Aanmelden voor de bijeenkomsten is niet nodig. Er wordt geen entree gevraagd, maar wij waarderen een kleine financiële bijdrage, zodat wij deze avonden kunnen blijven organiseren en de sprekers een vergoeding kunnen bieden.

Dinsdag 24 september 2019
Eduard Nazarski, directeur Amnesty International Nederland, spreekt in het kader van de Vredesweek. Het thema: ’Vrede verbindt over grenzen’, nodigt uit om de grenzen op te zoeken en te onderzoeken. Aan de andere kant van de grens wacht vaak een wereld aan ontmoetingen en mogelijkheden. Een avond in samenwerking met MOV-groep Rosmalen.

Dinsdag 26 november 2019
Ds. Jan Riemersma, predikant, Rembrandt-kenner en auteur van het boek ‘Een glimp van de hemel’ - Het geheim van Rembrandts geloof. Rembrandt is gefascineerd door de Bijbelse verhalen en geeft doorkijkjes naar Gods Vrederijk in het schaduwspel van menselijke situaties.

Dinsdag 14 januari 2020
Nikolaas Sintobin, Jezuïet. Hoe kan je erachter komen wat God van je vraagt in je dagelijkse leven? Ignatius van Loyola, stichter van de Jezuïeten, vond hierop een antwoord vanuit zijn eigen ervaring als godszoeker in de drukte van de wereld. Nikolaas Sintobin sj, zelf Jezuïet, doet het verhaal van deze spirituele zoektocht, die brandend actueel blijft.

Dinsdag 18 februari 2020
Vincent Blom, plebaan van de Sint Jan ’s-Hertogenbosch. “Het is aan ons te bouwen aan een Kerk die hartelijk, gastvrij en open is. Een Kerk die verbindt. Een Kerk die menselijk is en diepgelovig tegelijk. In vertrouwen op Christus en in de kracht van de Heilige Geest”. Hoe doen we dat, samen in vertrouwen, bouwen aan onze geloofsgemeenschap?

Dinsdag 31 maart 2020
Dr. Ria van den Brandt, onderzoeker in de vergelijkende godsdienstwetenschap aan de Radbouduniversiteit in Nijmegen. Haar speciale deskundigheid betreft de Joodse Getuigenissen van de Tweede Wereldoorlog en de spiritualiteit daarvan. Met name is zij bekend met de getuigenis van Etty Hillesum. Daarover zal zij deze avond spreken.

info

(073) 52 11 053
birgittabijeenkomsten@gmail.com
www.mariajohannes.nl

locatieLaurentiuskerk, Oude Baan 1
plaatsRosmalen (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl