Vandaag is woensdag 15 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Radio Maria

Radio Maria

Radio Maria Nederland is een katholiek radiostation en zendt 24 uur per dag, 7 dagen per week uit via DAB+ en internet (website en gratis app voor smartphone en tablet).

Postbus 5045
5201 GA  's-Hertogenbosch
(073) 687 2000 (kantoortijden)
info@radiomaria.nl
www.radiomaria.nl

Radio Maria Vlaanderen zend uit in België via een serie FM frequenties.

Sint Reneldisplein 23
3001 Leuven
016 / 41 47 47
info@radiomaria.be
www.radiomaria.be

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 7 oktober 2019    Evangelie van 2019-10-07
(Heilige Maagd Maria van de Rozenkrans)
begintijd10:30 uur
 titelBedevaart Banneux - Radio Maria Belgie
beschrijving

Op 7 oktober 2019 zal vanuit Radio Maria een bedevaart georganiseerd worden naar Onze-Lieve-Vrouw, Maagd der armen te Banneux. Radio Maria wil de luisteraars nabij zijn in hun pelgrimstocht naar God, waarvan deze bedevaart een uitdrukking is. Deze bedevaart wil ook de band met de luisteraars en de verschillende gemeenschappen die met de radio verbonden zijn versterken.

Programma
Tijdens de busreis is er een aangepast bedevaartsprogramma.

10u30: Gebedsweg – vertrek aan de verschijningskapel
11u00: Eucharistie met offeren van bedevaartskaars en toewijdingsgebed
12u00: Middagmaal in de hospitaliteit gevolgd door vrije tijd
14u00: Lezing door de programmadirecteur van Radio Maria
15u00: Ziekenzegening: eucharistische aanbidding met zegening van de zieken
16u00: Kruisweg (facultatief)

Ook indien u met eigen vervoer naar Banneux komt bent u van harte welkom om ons bedevaartsprogramma te volgen.

Het opzet is om vanuit verschillende plaatsen vanuit heel Vlaanderen met een autocar naar Banneux te reizen om daar een gezamenlijk bedevaartsprogramma te beleven. Zo zal vanuit Gistel, met opstapplaats aan de abdij Ten Putte, een autobus vertrekken. Deze bus wordt begeleid door de broeders en zusters van de gemeenschap ‘Moeder Van Vrede’. Andere bussen vertrekken vanuit Sint-Niklaas, Geel, Brasschaat en Leuven. Voor elke autocar heeft er zich een gebedsgroep, parochie of religieuze gemeenschap verantwoordelijk gesteld om het bedevaartsprogramma op de bus te verzorgen. Tijdens de gezamenlijke eucharistieviering die te Banneux om 11 uur zal worden gevierd zal er door elke groep een kaars worden geofferd die ook na de bedevaart in het heiligdom zal blijven branden. Tijdens de bedevaart is er tijd voor ontmoeting. Ook zal er een lezing worden gehouden door de programmadirecteur van Radio Maria, priester Karlo. Een intens moment waarmee het gezamenlijke deel van de bedevaart wordt afgesloten is zeker ook de plechtige ziekenzegening met het heilig Sacrament waaraan wordt deelgenomen door alle bedevaarders die die dag aanwezig zijn te Banneux. Tijdens deze bedevaart en heel speciaal tijdens het moment van de ziekenzegening zal er voor alle zieke luisteraars van Radio Maria gebeden worden tot de Maagd der Armen die tijdens de vijfde verschijning te Banneux gezegd heeft: ‘Ik kom het lijden verlichten’.

Iedereen is welkom om samen met Radio Maria deze dag bij de Maagd der armen te Banneux te beleven.

info

016 / 41 47 47
info@radiomaria.be
www.radiomaria.be

organisatieRadio Maria
locatie
plaatsBanneux (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl